Virtuaalihevoset

VRL pitää virtuaalista hevosrekisteriä, jonka tarkoitus on koota kattava tietokanta virtuaalimaailmassa vaikuttavista ja vaikuttaneista hevosista. Vain VRL-tunnuksen rekisteröineet jäsenet voivat rekisteröidä virtuaalihevosia. Rekisteriin tallennetaan mm. hevosen sukutaulu, jälkeläistiedot ja VRL:n alaista kilpailuista saadut tulokset ja palkinnot.

Kaikki rekisteröidyt hevoset saavat rekisterinumeron, eli VH-numeron. Vuodesta 2010 alkaen rekisterinumerot ovat olleet muotoa VH00-000-0000, jossa ensimmäisen luku kertoo rekisteröintivuoden, toinen hevosen rodun ja kolmas hevosen järjestysnumeron rodun ja vuoden mukaan. Vanhat VH-numerot ovat muotoa VH-00000.

Mitä ovat virtuaalihevoset?

Virtuaalihevoset ovat harrastajien keksimiä vain internetissä olemassaolevia hevosia, joita kasvatetaan ja kilpailutetaan kuten oikeitakin hevosia. Hevosilla on yleensä perustietojen lisäksi hevosta esittävä kuva.

Lue lisää aiheesta Virtuaaliwikistä: Mikä virtuaalimaailma? ja Hyvä virtuaalihevonen.

Virtuaaliset hevosrodut

Täysin virtuaalisia hevosrotuja löytyy tälläkin hetkellä VRL:n rotulistalta. Voit tutustua niihin niiden rotumääritelmään näiden linkkien kautta: Sim Game Sport Horse (sgsh), virtuaalinen ratsuponi (vrp), russian-based sport horse (rbsh) ja virtuaalinen arabianpuoliverinen (awb).

Rodun pääsemiseksi VRL:n listoille rotu tarvitsee selkeän suomenkielisen rotumääritelmän, nimen ja lyhenteen.