Miten järjestän porrastetut kilpailut?

Porrastettuihin kilpailuihin pätevät samat yhteiset säännöt kuin normaaleihin kilpailuihin. Ohjeet niihin löytyvät täältä.

Porrastettuja järjestäessä järjestäjän tulee päättää, mitä luokkia hän haluaa järjestää ja miltä tasolta (vaikeusaste). Yhdessä kilpailussa voi järjestää kaikkien vaikeusasteiden luokkia, mutta luokan vaikeusaste tulee mainita luokan yhteydessä**. Lajittelun luokkien vaikeusasteisiin löydät täältä.

Kutsu lähetetään jonoon normaalin anomuslomakkeen kautta. Porrastettujen kilpailujen ollessa kyseessä valitse kohta "porrastetut". Tällä hetkellä vain KRJ:n, ERJ:n, KERJ:n ja VVJ:n kilpailuja voi järjestää porrastettuna.

Osallistujien kokoaminen ja tulokset

Porrastetuissa kilpailuissa järjestäjä ei arvo tuloksia, vaan ne arvotaan suhteutetulla arvonnalla VRL:n luomalla arvontakoneella. Hevosen sijoitukseen kilpailussa vaikuttaa jo kerätyt ominaisuuspisteet, perityt ominaisuuspisteet ja hevosen nykyinen taso. Hevonen saa jokaisesta kisaamastaan kilpailusta aina lisää ominaisuuspisteitä. Voit lukea pisteytyksestä täältä.

Järjestäjän vastuulla on aina kerätä osallistujalista. Osallistujalista syötetään porrastettujen omaan arvontakoneeseen VRL:n sivuilla, joka arpoo tulokset ja laittaa ne jaoksen tulostenhyväksyntäjonoon. Kun tulokset on hyväksytty, kutsusivulle voi laittaa linkin arkiston tuloksiin tai kopioida tulokset kutsusivulle arkistosta. Hevosten ansaitsemat ominaisuuspisteet tilitetään heti hyväksynnän jälkeen hevoselle.

Mitä lisää porrastettujen kutsuun?

  • - Kutsusta tulee käydä ilmi, että arvontatapa on porrastettu arvonta
  • - Lisäksi vaikeusaste (seura/alue/kansallinen) tulee löytyä kutsusta
  • - Luokkien tulee olla vaikeusasteen mukaisia
  • - Osallistumismuodossa tulee mainita, että hevosen VH-tunnus on pakollinen

** sääntöä korjattu 11.10.2013. Aiempi sääntö rajasi yhdet kisat vain yhdelle vaikeusasteelle. Muutos astuu heti voimaan.