Tallien rekisteröintiohjeet

Uusimmat päivitykset rekisteröintiohjeisiin on merkitty sinisellä ja päivämäärällä. Muista tarkistaa rekisteröintiohjeet säännöllisesti turhien virheiden välttämiseksi!

Jos sinulla on kysyttävää tai ehdotuksia rekisteröintiasioita koskien, ota yhteyttä tukeen otsikolla "Tallirekisteri".

 1. Ennen rekisteröintiä
  1. Hakemuksen täyttäminen ja käsittely muutoksia 01/2013
  2. Rekisteröintiehdot
  3. Virtuaalitalli-merkintä
  4. Muista tarkistaa
 2. Kategoriat muutoksia 01/2013
  1. Harrastetalli (KAT0)
  2. Ratsastuskoulu (KAT1)
  3. Siittola (KAT2)
  4. Kilpailukeskus (KAT3)
  5. Kilpatallit, mahd. painotus / laukka-, ravi-, western- ja valjakkotallit (KAT4)
  6. Myynti-/tuontitallit (KAT5)
  7. Oriasema/tamma-asema (KAT6)
  8. Yksityistalli (KAT7)

1. Ennen rekisteröintiä

1.1. Hakemuksen täyttäminen ja käsittely

VRL-tunnuksen omaavat henkilöt voivat rekisteröidä tallejaan virtuaalitallirekisteriin. Virtuaalisen ratsastajainliiton alaiseksi virtuaalitalliksi ei hyväksytä esimerkiksi eläinhoitoloita (joissa ei ole hevosia) tai satuolentohoitoloita/-talleja. Rekisterihakemus lyötyy Omat tiedot -sivun Omat tallit -välilehden takaa, tai suoraan osoitteesta http://www.virtuaalihevoset.net/?omat-tiedot/omat-tallit/rekisteroei-uusi-talli.html.

Näet käsittelyä odottevat hakemukset Rekisteröintiä odottavat -välilehdeltä. Jos epäilet tehneesi virheen hakemuksessa, voit perua hakemuksesi ja nopeuttaa rekisterin toimintaa vähentämällä turhia hylkäyksiä.

Ylläpito käsittelee jokaisen hakemuksen henkilökohtaisesti. Saat vastauksen pikaviestillä kun hakemus on käsitelty. Vastauksessa lukee myös mahdollinen hylkäyssyy ja hylkääjä. Jos sinulla on ongelmia tallien rekisteröinnissä, ota yhteyttä tukeen otsikolla "Tallirekisteri".

Hakemuksen käsittelyaika on noin viikko.

1.2. Rekisteröintiehdot

Tallilla tulee olla oma, valmis sivu tai sivusto. Lisäksi tallin sivuilla tulee olla maininta virtuaalisuudesta! Lue kohta: Virtuaalitalli-merkintä. Virtuaalisen ratsastajainliiton alaiseksi virtuaalitalliksi ei hyväksytä esimerkiksi eläinhoitoloita (joissa ei ole hevosia) tai satuolentohoitoloita/-talleja.

Sivuilta ei saa löytyä laitonta tai loukkaavaa materiaalia ja tekijänoikeudet tulee olla merkitty asianmukaisesti. Talli tulee olla päivitetty kuukauden sisällä ja viimeinen päivitys näkyy päivitysmerkintänä, vieraskirjavastauksena tai muulla tavoin.

1.3. Virtuaalitalli-merkintä

Tallin kaikilta pääsivuilta tulee löytyä NÄKYVÄ KIRJOITETTU teksti "Tämä on virtuaalitalli" tai vastaava lause, jossa on sana "virtuaalitalli" tässä muodossaan. Merkintä otsikkokuvassa, jossain muussa kuvassa, titlessä (sivun otsikossa) tai muu muoto ei kelpaa. Merkinnän tulee löytyä CTRL + F -selainhaulla.

Merkinnällä pyritään estämään virtuaalitallien sekoittaminen oikeisiin talleihin ja mahdollistamaan virtuaalitallien poistaminen hakukoneiden hakutuloksista käyttämällä hakusanaa "-virtuaalitalli".

Suosittelemme kuitenkin käyttämään myös title-merkintää virtuaalitalli. Tämä merkintä ei ole kuitenkaan pakollinen eikä sitä tarkisteta rekisteröinnissä.

1.4. Muista tarkistaa

Onko tallin nimi ja www-osoite kirjoitettu oikein lomakkeeseen?

Onhan tallisi ensisijainen kategoria oikein? Mikäli et löydä sopivaa kategoriaa, valitse 1. kategoriaksi se toiminta, joka on eniten esillä ja aktiivisinta. Tallin täytyy täyttää kategorian vaatimukset jo rekisteröintivaiheessa (astuu voimaan 01.02.2013). Tarkastathan kategoriavaatimukset kohdasta 2. Kategoriat.

2. Kategoriat

Rekisterityöntekijät hyväksyvät toimintakategorian nimenomaan tallin toiminnan mukaan, joten tallin täytyy täyttää kategorialle asetetut toimintavaatimukset. Mikäli et löydä sopivaa kategoriaa, valitse Harrastetalli (KAT0). Kategoriavaatimuksia on uudistettu ja ne ovat voimassa 01.02.2013 lähtien myös tallin rekisteröinnissä. Jo rekisterissä olevilta talleilta toivotaan kategorioiden tarkastamista, mutta tämä ei ole pakollista, ellei talli pyri tallien arvosteluun.

2.0. Harrastetalli (KAT0)

Harrastetallille ei ole mitään toimintavaatimuksia. Mikäli tallisi ei sovellu mihinkään muuhun kategoriaan, valitse tämä kategoria. Huomaa, että voit edelleen pitää halutessasi tallisi nimessä minkä tahansa kategorialiitteen (esim. yksityistalli, pientalli..), vaikka rekisteröisit sen harrastetalliksi! Rekisterihyväksyjä hyväksyy tallin harrastetalliksi täysin tallista ja sen toiminnasta riippumatta, jos tallin omistaja niin tahtoo. Tähän kategoriaan kuuluvat tallit eivät pääse talliarvosteluun, elleivät vaihda kategoriaansa ennen sitä.

2.1. Ratsastuskoulu (KAT1)

Ratsastuskoulun toiminnassa ja sisällössä tulee näkyä jonkinlainen tuntitoiminta.

2.2. Siittola (KAT2)

Siittolassa tulee harjoittaa kasvatustoimintaa, ja siellä pitää olla vähintään yksi tamma. Sivuilta olisi hyvä löytyä jonkinlainen selvitys siittolan kasvatustavoitteista ja -periaatteista.

2.3. Kilpailukeskus (KAT3)

Kilpailukeskuksen pitää järjestää aktiivista kisatoimintaa. Toiminnan tulee löytyä selkeästi keskuksen kilpailukalenterista.

2.4. Kilpatallit, mahd. painotus / laukka-, ravi-, western- ja valjakkotallit (KAT4)

Kilpatallilta tulee löytyä (tallin painotuslajissa, jos sellainen on) kilpailevia ja siihen soveltuvia hevosia.

2.5. Myynti-/tuontitallit (KAT5)

Myynti- tai tuontitalleilta tulee löytyä myynti-/tuontihevosia, ja ohjeet hevosen ostamiseen.

2.6. Oriasema (KAT6)

Oriasemilta tulee löytyä vähintään yksi jalostukseen kelpaava ori. Tallilta tulee löytyä astutustoimintaan liittyvät ohjeistukset esimerkiksi vaatimuksista ja astuspyynnön lähettämisestä.

2.7. Yksityistalli (KAT7)

Yksityistalli majoittaa hevosia, ja tarjoaa tallipaikkoja myös ulkopuolisille. Tallin sivuilta tulee löytyä vaatimukset ja ohjeet yksityiseksi pääsemiseksi.