Mikä on Virtuaalinen Ratsastajainliitto?

Virtuaalinen ratsastajainliitto, eli VRL, on vuonna 1999 toimintansa aloittanut epävirallinen yhdistys, jonka tarkoituksena on yhdistää suomalaisia virtuaalihevosharrastajia ja kehittää jäsenilleen erilaista toimintaa. Liiton toimintaan osallistuminen edellyttää VRL-tunnuksen rekisteröintiä ja yhteisten pelisääntäjen hyväksymistä. Toimintaan osallistuminen on maksutonta.

Liiton keskeistä toimintaa on harrastajien, tallien ja hevosten rekisteröinti. Rekistereillä pyritään sekä erottamaan eri henkilöt ja hevoset toisistaan että säilyttämään virtuaalimaailman historiaa tuleville harrastajille.

Rekisteröityneille jäsenille liitto tarjoaa monenlaisia palveluita. Liiton alaisuudessa esimerkiksi kilpaillaan useissa eri lajeissa, järjestetään näyttelyitä ja kantakirjausta. Tavoitteena on tarjota jokaiselle harrastajalle mieleistä toimintaa. Uusia paveluita kehitetään jatkuvasti jäsenten ehdotusten ja toiveiden mukaisesti.

Vuosina 2007-2009 VRL:n asiosta päätti vuoden ajan toimiva hallitus, joka valittiin vaaleilla. Tätä ennen pitäjinä toimivat vain yksityishenkilöt (mm. Meepu). Vuoden 2009 jälkeen ylläpidosta on taas vastannyt vain yksittäiset henkilöt hallitusmuodon toimimattomuuden vuoksi. Vastuuta on kuitenkin nykyään jaettu yli sadan vapaaehtoistyöntekijän kesken, jotka vastaavat esimerkiksi rekisterihakemuksien käsittelystä.

Virtuaalisen Ratsastajainliiton rekisteriin on rekisteröity 14 258 VRL-tunnusta, 164 327 virtuaalihevosta ja 10 028 virtuaalitallia vuodesta 2005 lähtien.