Mikä on virtuaalinen ratsastajainliitto?

Virtuaalinen ratsastajainliitto, eli VRL, on vuonna 1999 toimintansa aloittanut epävirallinen yhdistys, jonka tarkoituksena on yhdistää suomalaisia virtuaalihevosharrastajia ja kehittää jäsenilleen erilaista toimintaa. Liiton toimintaan osallistuminen edellyttää VRL-tunnuksen rekisteröintiä ja yhteisten pelisääntäjen hyväksymistä. Toimintaan osallistuminen on maksutonta.

Liiton keskeistä toimintaa on harrastajien, tallien ja hevosten rekisteröinti. Rekistereillä pyritään sekä erottamaan eri henkilöt ja hevoset toisistaan että säilyttämään virtuaalimaailman historiaa tuleville harrastajille.

Rekisteröityneille jäsenille liitto tarjoaa monenlaisia palveluita. Liiton alaisuudessa esimerkiksi kilpaillaan ja valmennetaan useissa eri lajeissa, järjestetään näyttelyitä ja kantakirjausta, suoritetaan virtuaalisia ratsastusmerkkejä sekä opiskellaan virtuaalisia ammattitutkintoja. Tavoitteena on tarjota jokaiselle harrastajalle mieleistä toimintaa. Uusia paveluita kehitetään jatkuvasti jäsenten ehdotusten ja toiveiden mukaisesti.

Vuodesta 2006 alkaen liittoa on hallinnut vapaaehtoinen hallitus, joka valitaan vaaleilla kerran vuodessa. Tätä ennen ylläpitäjänä on toiminut yksittäinen henkilö. Hallituksen alaisuudessa ylläpidosta vastaavat myös yli sata vapaaehtoistyöntekijää, jotka vastaavat esimerkiksi rekisterihakemuksien käsittelystä.