Aiheet:
Julkaistu: 04/04/2013 22:15:42
Kirjoitti: VRL-00050 pipariina

Infoa Hippoksen kuvien käytöstä

Virtuaalihevospiireissä on jo pitkään kiertänyt erilaisia versioita vastauksesta lupakyselyihin Hippoksen kuvapankin kuvien käyttämisestä. Koska yhtenäistä käytäntöä ei ollut ja ei haluttu Hippoksen sähköpostien koostuvan vain kuvalupapyynnöistä, asia selvitettiin yhden henkilön toimesta ja saatiin kuvalupiin nyt yhtenäinen käytäntö: Tiedotusta koskien Hippoksen kuvia.

Suuntaviivat lyhennettynä alla.

1. Kuvia saa käyttää, kun mainitsee kuvan ottajan nimen ja linkittää Hippoksen sivuille. Kuvien tekijänoikeuksien oikea merkintätapa lukee Hippoksen sivuilla ja se on: Suomen Hippos / Kuvaajan nimi

2. Leena Kahisaaren kuvia ei saa käyttää virtuaalihevosilla - ei poikkeuksia!

3. Tarkista ilmoitetaanko kuvakansion otsikon alapuolella kuvaaja ja mahdollinen kielto kuvien käyttöön virtuaalitalleilla. Nimi voi löytyä myös kuvien tiedoista.

4. Kuvien copyt merkitään hevosen sivuille muodossa “Kuva: Suomen Hippos / Kuvaajan nimi”, tai jos kuvaajaa ei ilmoitettu, muodossa “Kuva: Suomen Hippos”.

5. Kuvalupakyselyjä tulee Hippokseen paljon, mutta se, häiritseekö se viestintätiimiä, ei selvinnyt. Kuitenkin nyt kun on saatu selvennys kuvien kopioimiseen ja sääntöihin, koitetaan välttää viestintätiimin ahdistelua ja laitetaan tämä viesti kiertämään, muuttelematta sitä.