Merkittävät terskoriit

Virtuaaliwikistä
(Ohjattu sivulta Dopiza)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tälle sivulle on koottu tiedot merkittävistä virtuaalisista terskinhevos-oreista, joilla on ollut olennainen merkitys rodun kehitykseen ja näkyvyyteen virtuaalimaailmassa.

Dopiza

Elänyt: 19.9.2001 - 24.8.2003 Kasvattaja: (evm)
Väri: tummanpunaruunikko Omistaja: Marinea
Säkäkorkeus: 152 cm Rekisterinumero: VTE-001 / VH00-020-5313
Painotus: kenttäratsastus Saavutukset: YLA3 96p
Isä: Donauwiz II EVM Emän isä: Grigoriez EVM

Dopiza ei ole ensimmäinen terskinhevonen virtuaalimaailmassa, eikä tiettävästi edes ensimmäinen jalostukseen käytetty, mutta se on vanhimpia terskinhevosia, jotka edelleen esiintyvät nykyhevosten suvuissa. Se keksittiin syksyllä 2002 Marineaan, lähinnä tukemaan RBSH-jalostusta. Se onkin ensimmäisiä terskinhevosia, joita on käytetty RBSH-jalostuksessa, mutta se on kuitenkin merkittävämpi terskinhevosvarsojen isänä. Sillä on tiettävästi 8 varsaa, joista todennäköisesti vain 3 on RBSH:ita, loput puhtaita terskinhevosia. Nykyisissä terskinhevossuvuissa se vaikuttaa pääasiassa poikansa Zenithin (e. Stella) ja tyttärensä Aingeal an Uabhairin (e. Alexandra) kautta.

Dopizan sivut

Zenith

Elänyt: 23.3.2003 - 2005? Kasvattaja: Katja Ä. (myöhemmin Cendarlen omistaja)
Väri: tummanpunaruunikko Omistaja: Marinea/Ionic
Säkäkorkeus: 154 cm Rekisterinumero: VTE-016/VH00-020-8892
Painotus: kenttä Saavutukset: YLA3 (81p), 2*KUMA
Isä: Dopiza Emän isä: Stigrocan EVM

Zenith on tiettävästi ainoa isänsä Dopizan orivarsoista, jota on käytetty terskinhevosjalostukseen suuremmassa määrin. Nykyisin Dopizan suora orilinja periytyy ainoastaan Zenithin ja sen pojan Zenite Ionin kautta. Zenithistä jäi ainakin puoli tusinaa tersk-varsaa. Sen jalostuksellisesti tärkeimmät jälkeläiset ovat edellämainittu ori Zenite Ion (e. Profetija) ja tammat Beautiful Adelmoed SZ (e. Anann Zeni) ja Indira Ion (e. Ismeralda Zeni).

Zenithin sivut

Kazmierz

Elänyt: 25.6.2006 - 6.10.2008 Kasvattaja: (evm)
Väri: hallakonkimo Omistaja: Cendarle / Katja Ä.
Säkäkorkeus: 159 cm Rekisterinumero: VH03-020-4110
Painotus: kenttä ja este Saavutukset: YLA2 120p
Isä: Kventom EVM Emän isä: Artjom EVM

Kazmierz oli todennäköisesti suoraan Katjan itselleen keksimä tersk-ori. Sillä kilpailtiin pääasiassa esteitä max. 140 cm luokissa, mutta jonkin verran myös kenttää CIC4-tasolla. Kazmierzista on myös jäänyt kuusi puhdasta tersk-varsaa, joita todennäköisesti kaikkia on käytetty jalostuksessa. Suurin osa varsoista ja niiden jälkeläisistä on este- tai kenttäpainotteisia Kazmierzin tavoin, mutta joukkoon mahtuu myös kouluratsuja ja muutama kivasti pärjännyt laukkahevonenkin.

Kazmierzin sivut

Slathan

Elänyt: 28.2.2002 - ? Kasvattaja: (evm)
Väri: musta Omistaja: Kerppa/Zeni
Säkäkorkeus: 158 cm Rekisterinumero: VH00-020-9047
Painotus: koulu? Saavutukset: -
Isä: Lodoba EVM Emän isä: Berolli II EVM

Slathan ei ole saavutustensa tai jalostuskäytön laajuuden takia virtuaalimaailman merkittävimpiä terskinhevosoreja, mutta se on kuitenkin jättänyt kolme puhdasta tersk-varsaa, joita kaikkia on myös käytetty jalostuksessa ja Slathanin nimi ei ole mitenkään harvinainen vanhasukuisten terskien sukutauluissa. Slathanin varsat ovat ori Shiloh Zeni (e. Alexandra) sekä tammat Ismeralda Zeni (e. Issabeau) ja Anann Zeni (e. Alexandra). Shiloh ja Ismeralda päätyivät Ioniciin, samoin kuin Anannin tammavarsa Beautiful Adelmoed SZ, joten Slathan esiintyy erityisesti ionicilaisten terskinhevosten suvuissa.

Slathanin sivut

Shiloh Zeni

Elänyt: 14.2.2003 - ? Kasvattaja: Zeni
Väri: mustankimo Omistaja: Ionic
Säkäkorkeus: 158 cm Rekisterinumero: VH00-020-9405
Painotus: kenttä Saavutukset: -
Isä: Slathan Emän isä: Alexej II EVM

Shiloh Zeni on isänsä Slathanin ainoa orivarsa ja näinollen Slathanin suora orilinja jatkuu vain Shilohin ja sen ainoan pojan Shilanka Ionin kautta. Shiloh itse jätti vain kolme varsaa, joista kahden kohtalo on epäselvä eikä niitä välttämättä ole käytetty jalostuksessa lainkaan. Shilanka Ion on ainoa, jonka tiedetään varmuudella esiintyvän vielä nykyistenkin terskien suvuissa.

Shiloh Zenin sivut

Uranium 84

Elänyt: 1.7.2004 - 18.7.2006 Kasvattaja: (evm)
Väri: rautias Omistaja: Ionic
Säkäkorkeus: 161 cm Rekisterinumero: VH00-020-4834
Painotus: kenttä Saavutukset: -
Isä: Plutonium 5 EVM Emän isä: Djessna EVM

Uranium 84 keksittiin Ioniciin jalostusoriiksi eikä se kilpaillut koskaan missään lajissa. Sen sijaan se jätti VRL:n rekisterin mukaan 9 puhdasta tersk-varsaa, joista suurinta osaa on käytetty jalostuksessa melko voimallisesti. Osa Uraniumin jälkeläisten jälkeläisistä on periyttänyt hyvin pärjänneitä laukkahevosia. Uraniumin nimi on muutenkin yleinen ionicilaisilla terskinhevosilla, mutta osa sen jälkeläisistä on myyty myös muille talleille jalostuskäyttöön. Uraniumin nimi voi esiintyä myös RBSH-hevosten suvuissa.

Uranium 84:n sivut