Englantilainen täysiverinen

Virtuaaliwiki

Loikkaa: valikkoon, hakuun
Englantilainen täysiverinen
[[Tiedosto:|200px|thumb|center| ]]
Tyyppi täysiverinen ratsu
Alkuperä ja käyttö
AlkuperämaaIso-Britannia
Polveutuminen itämaiset hevoset, paikalliset hevoset
Muita nimityksiä xx, Thoroughbred (engl), (Englisches) Vollblut (saks), Engelskt fullblod (ruots), Pur Sang (ransk), Чистокровная верховая (ven)
Käyttötarkoitusratsu, laukkahevonen
Ominaisuudet
Väritperusvärit, kimo, erikoisvärit harvinaisia
Säkäkorkeusyleensä n. 150-165 cm

Sisällysluettelo

Historia virtuaalimaailmassa

Täysiverinen kuuluu niihin rotuihin, joita on virtuaalimaailmassa ollut aivan alusta asti. Monet vanhat tallit ovat kasvattaneetkin täysiverisiä, yleensä hevosia on käytetty myös puoliverijalostukseen. Täysiveristen käyttö suomalaisen puoliverisen jalostuksessa on ollut aina suosittua ja toisaalta rotu itse on ollut suosittu varsinkin kenttähevosena.

Käyttö

Ratsu

Alunperin englantilaiset täysiveriset ovat olleet virtuaalimaailmassa nimenomaan ratsuja, laukkaurheilu on tullut kuvioihin vasta myöhemmin suuremmassa mittakaavassa. Täysiveristä voidaan käyttää kaikkiin ratsastuksen olympialajeihin (este, koulu, kenttä), vaikka se ehkä onkin tunnetuin hyvänä kenttäratsuna. Muissa ratsastuksen lajeissa se on harvinaisempi näky, vaikka se voikin ainakin helpolla tasolla pärjätä realistisesti.

Laukkaratsu

Laukkaratsastuspuolella englantilainen täysiverinen on roduista kaikkein suosituin sekä järjestettyjen lähtöjen, ryhmälle avoimien suurkilpailujen, hevosten, kasvattajien ja tallien määrässä mitattuna. Täysiverinen muodostaa yksinään laukkakisojen ryhmän 1 ja sen lisäksi se on oikeutettu osallistumaan risuestelaukkoihin.

Muiden rotujen jalostus

Kuten reaalimaailmassakin, virtuaalimaailmassa täysiveristä risteytetään muihin rotuihin melko paljon. Täysiverinen on ollut aina tärkeä rotu puoliverijalostuksessa. Angloarabijalostuksessa täysiverinen on välttämätön ja RBSH-jalostuksessakin lähestulkoon välttämätön, vaikka teoriassa RBSH:ssa ei tarvitse olla täysiveristä. Ratsuponijalostuksessa pienikokoiset täysiveriset ovat haluttuja siitosyksilöitä. Näiden lisäksi virtuaalimaailmassa on teetetty muita, epävirallisia täysiveriristeytyksiä.

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet
Muuttujat
Toiminnot
Valikko
Wiki
Työkalut