FVP

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
FVP
Ylläpitäjä Marsupieni 2013-2015
Stina K. 2006(?)-?
Meepu 2004(?)-?
kirsi 2004-2006(?)
Tanja Ukkonen 2003(?)-200(?)
Anna Alanko 2003(?)-200?
Perustettu 2003 (?)
Jäsenmäärä noin 100
Kieli suomi
Painotus virtuaalihevoset ja (ex-)harrastajien off topic
Osoite http://fvp.marsupieni.net/

FVP on suljettu foorumi, jonka jäsenyys alkuvaiheessa perustui kutsuihin. Foorumin perustivat Tanja Ukkonen ja Anna Alanko hevostalli.netin Virtuaalitallit-palstan kuhistessa niinkutsuttuja feikkejä, peeloja ja häröjä.

Tanjan ja Annan ylläpitokaudella foorumiin etsittiin aktiivisesti uusia jäseniä hevostalli.netin ja hevoset.comin virtuaalihevospalstoilta. Kutsutut saivat halutessaan rekisteröityä mukaan. Uusia jäseniä otettiin myös jäsenten suosituksilla/pyynnöistä.

Myöhempien ylläpitäjien aikana (kirsi?) siirryttiin hakutilaisuuksiin, joissa jokainen halukas sai lähettää oman hakemuksensa foorumilaisten tutustuttavaksi ja äänestettäväksi. Nykyään hakumuotoina toimivat hakutilaisuudet sekä itsenäinen hakemuksen lähettäminen suoraan ylläpidolle.

FVP:n sisältö

FVP:n palstat ovat aina hieman elossa käyttäjien toiveiden ja tarpeiden mukaan. Pääasialliset keskustelualueet sisältävät kuitenkin virtuaalikeskustelun; osto-, myynti- ja tapahtumailmoitukset sekä off topic -palstan. Viimevuosina off topic on noussut aktiivisimmaksi palstaksi johtuen pitkälti jäsenistön keski-iästä ja tämän tuomasta normaalista kadosta virtuaaliharrastuksen parista.

Foorumin säännöstö

FVP:ssä ei ole varsinaisia sääntöjä, vaan sisäänpääsylle asetetaan tietyt vaatimukset, joiden täyttyessä jäseneksi valittujen odotetaan olevan tarpeeksi fiksuja osatakseen toimia ilman pykäliä.

FVP:n jäseniltä odetetaan kykyä käyttäytyä ja kirjoittaa niin muodoltaan kuin sisällöltään asiallisesti. Omat mielipiteet, ja kyky sekä halu ilmaista näitä vastustuksestakin huolimatta, on myös olennainen ehto sisäänpääsylle. Jo pelkästään näistä kriteereistä johtuen foorumin keski-ikä on korkeampi muuhun virtuaalimaailmaan verraten ja ollut sitä perustamisestaan saakka.

Foorumin nimi

Foorumin nimestä on liikkunut useita villejäkin veikkauksia ja yhteen aikaan niitä kerättiin jäsenten ja muiden kiinnostuneiden viihdyttämiseksi. Vaihtoehtoja lyhenteen sisällölle on ollut niin "FeikkiVapaa Paikka", "Foorumi Vanhoille Pieruille" kuin "Filistealaiset Vanhat Punatulkut".

Todellinen nimi on jäänyt perustajiensa salaisuudeksi, vaikka monet ovatkin väittäneet kuullensa oikean nimen suoraan keksijöiltään.

FVP-gate

FVP on herättänyt ristiriitaisia tuntemuksia koko historiansa. He, jotka eivät ole jäseniä, ovat luulleet muunmuassa eri jaosten kilpailukutsujen julkistamisen tapahtuvan ensin FVP:n palstoilla tai parhaiden hevosten olevan myynnissä vain FVP:n jäsenille. Tässä mielessä FVP on ollut monessa suhteessa kuin Vapaamuurarijärjestö.

Suurimpaa haloota FVP:n historiassa on aiheuttanut eräiden yksittäisten jäsenten kautta tapahtuneet tietovuodot sekä suoranaiset panettelut. Esimerkiksi tunnusten lainailu on FVP:n eettisen koodeksin vastaista, mutta tätä on tehty. Lisäksi hakutilaisuuksien yhteydessä eräät henkilöt ovat väittäneet heitä mollatun FVP:llä — lähteenä taaskin toiset jäsenet.

Pahin tilanne vuonna 2006(?) aiheutti sen, että FVP:n palstoista useimmat olivat julkisia rajoitetun ajan, jolloin kaikki epäilijät pääsivät itse tarkistamaan ketjujen sisällön ja havaitsemaan julkisuuteen tulleet lainaukset ja tiedot vääriksi.