Framet

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kehykset eli framet olivat virtuaalimaailman ensimmäisinä vuosina 1999-2002 suurta muotia, ja kaikki halusivat sellaiset. Kehysten avulla voi jakaa yhden web-sivun eri kokoisiin ikkunoihin. Jokaisesta ikkunasta näkyy jokin toinen web-sivu. Ikkunoista voi määrittää linkkejä avautumaan toisiin ikkunoihin. Oli hyvin yleistä luoda sivut niin, että linkit olivat yhdessä ikkunassa ja muut toisessa, jolloin linkkejä oli mahdollista muuttaa muokkaamalla vain yhtä tiedostoa, jonka jälkeen ne näkyivät kaikilla sivuilla.

Yleisessä käytössä olivat myös iframet (inline frame), joiden avulla luotiin ulkoasuun sopivaan kohtaan ikkuna, josta näkyi toinen sivu. Näin ulkoasu oli vain yhdellä sivulla, ja sisältö näkyi tästä ikkunasta ja vaihtui kun linkkejä klikkailtiin.

Ratkaisuna kehykset ovat kuitenkin hyvin ongelmallisia ja hankalia niin käyttäjien kuin hakukoneidenkin kannalta, eikä niitä suositella käytettäviksi. Jos esimerkiksi päädyt hakukoneella suoraan johonkin alasivuun, esimerkiksi tallin esittelyyn, et näe linkkejä koska ne näkyvät ainoastaan silloin jos sivu avataan framesivulta.