Frederiksborginhevonen

Virtuaaliwiki

Loikkaa: valikkoon, hakuun
Frederiksborginhevonen
[[Tiedosto:|200px|thumb|center| ]]
Tyyppi lämminverinen ratsu
Alkuperä ja käyttö
AlkuperämaaTanska
Polveutuminen andalusianhevonen, napolinhevonen, paikalliset hevoset
Muita nimityksiä fred (lyhenne), Frederiksborger/Frederiksborg horse (engl), frederiksborghesten (tansk), fredriksborgare (ruots)
Käyttötarkoitusratsu, vaunuhevonen
Ominaisuudet
Väritrautias yleisin, myös ruunikko ja voikkovärit mahdollisia (ehkä myös kimo)
Säkäkorkeusn. 155-172 cm

Historia virtuaalimaailmassa

Frederiksborginhevonen on hyvin harvinainen rotu virtuaalimaailmassa ja se on aina ollutkin sitä. Edes virtuaaliharrastuksen alkuvuosina ei niitä löytynyt talleilta kuin ehkä muutamia yksilöitä. Ainoat kasvattajat ovat olleet Ionic, siittola RDN ja Saharan siittola. Kaikki nämä ovat tällä hetkellä lopettaneet toimintansa kokonaan tai ainakin frederiksborg-kasvatuksen.

Käyttö

Virtuaalimaailman frederiksborgit ovat olleen reaalimaailman esikuviensa mallin mukaan enimmäkseen harrastetason hevosia. Suosituimmat kilpailulajit ovat olleet kouluratsastus ja valjakkoajo. Varsinkin valjakkoajossa frederiksborgit ovat kilpailleet vaativallakin tasolla. Este- ja kenttähevosina ne eivät ole ehkä parhaimmillaan, mutta helppoihin luokkiin ne näissäkin lajeissa kelpaavat. Mikään ei tietysti estä käyttämästä frederiksborgeja helpoissa matkaratsastus- tai western-luokissa.

Värit

Frederiksborgit ovat lähes aina rautiaita, valkoiset merkit ovat melko yleisiä eivätkä suuretkaan merkit ole tavattomia. Reaalimaailmassa frederiksborgilla esiintyy harvinaisena ruunikkoa ja voikkovärejä, virtuaalimaailmassa näitä ei ole toistaiseksi näkynyt.

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet
Muuttujat
Toiminnot
Valikko
Wiki
Työkalut