Georgian Grande

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Georgian Grande
[[Tiedosto:|200px|thumb|center| ]]
Tyyppi lämminverinen
Alkuperä ja käyttö
Alkuperämaa USA
Polveutuminen saddlebred, friisiläishevonen, kylmäveriset
Muita nimityksiä GG, Georgian Grande Horse
Käyttötarkoitus ratsu- ja valjakkohevonen
Ominaisuudet
Värit kaikki hyväksytty
Säkäkorkeus yleensä yli 157 cm, ylärajaa ei määritelty

Historia virtuaalimaailmassa

Georgian Grande on uusi rotu virtuaalimaailmassa, todennäköisesti ensimmäiset yksilöt on kasvatettu vuonna 2010. Rotu onkin erittäin harvinainen, toistaiseksi sitä on edes muutamia yksilöitä vain Tijuana stables'ssa.

Jalostus

GG on toistaiseksi vielä risteytysrotu, jonka suvussa tulee olla saddlebred-verta (25-75%) ja sen lisäksi yhtä tai useampaa kylmäveristä (friisiläinen luetaan tässä tapauksessa kylmäveriseksi). Sallitut kylmäverirodut ovat:

Toistaiseksi luultavasti kaikki virtuaalimaailman GG:t ovat olleet friisi-saddlebred-risteytyksiä, johtuen siitä että nämä kaksi rotua ovat sallituista roduista yleisimmät.

Värit

Rotuyhdistys hyväksyy kaikki värit. Käytännössä väriskaala voikin olla erittäin laaja. Perusvärit ovat tietysti yleisimpiä, mutta tobiano-kirjavuutta esiintyy muutamilla kantaroduilla (saddlebred, Drum Horse, irlannincob, Spotted Draft). Sabinokirjavuutta on mahdollista saada ainakin clydesdalen- ja shirenhevosilta. Saddlebredillä esiintyy tobianon lisäksi muitakin erikoisvärejä: yksinkertaisia voikkovärejä ja erittäin harvinaisena tuplavoikkoja, kimoa, samppanjaa ja hopeavärejä. Kimo on puolestaan yleisin perchenhevosen väreistä eikä mitenkään tavaton clydesdalen- tai shirenhevosillakaan.

Lähteet