Merkittävät ahaltekoriit

Virtuaaliwiki

Ohjattu sivulta Halodny
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tälle sivulle on koottu tiedot merkittävistä virtuaalisista ahaltek-oreista, joilla on ollut olennainen merkitys rodun kehitykseen ja näkyvyyteen virtuaalimaailmassa.

Sisällysluettelo

Felix

Elänyt: 23.4.2000 - ? Kasvattaja: EVM
Väri: musta Omistaja: Kaviokylä, Kalmoniemi/Meepu, Sandi
Säkäkorkeus: 154 cm Rekisterinumero: VH00-001-5710
Painotus: este? Saavutukset: ei erityisiä
Isä: - Emän isä: -

Felix kuuluu alkuaikojen merkittävimpiin suvuttomiin ahaltek-oreihin yhdessä ainakin Grannuken ja Masterin kanssa. Oriilla itsellään ei ole merkittäviä saavutuksia, mutta se oli melko paljon käytetty siitosori ja useiden jälkeläisten myötä se esiintyy edelleen pitkäsukuisten ahaltekien sukutauluissa. Suora orilinja jatkuu kahden orivarsan, Halodnyn (e. Haldi) ja Tomorrow's Light K:n (e. Nice-n-Easy Cross Your Brains) kautta. Myös muutamaa tammavarsoista on käytetty jalostuksessa, mutta osa varsoista ei ole vaikuttanut ahaltek-jalostukseen lainkaan.

Felixin varsalista:

Felixin sivut

Halodny

Elänyt: 22.1.2002 - 10.8.2003 Kasvattaja: (Kalmoniemi, Virginia)
Väri: ruunivoikko Omistaja: Virginia, Marinea
Säkäkorkeus: 154 cm Rekisterinumero: VH00-001-8425
Painotus: koulu Saavutukset: muutamia sijoituksia vaativista koululuokista
Isä: Felix Emän isä: Harald EVM

Halodnylle (e. Haldi) ei ole merkitty kasvattajaa, koska Virginia osti sen emän Kalmoniemestä, kun se oli kantavana. Syntynyt orivarsa nimettiin yksinkertaisesti Halodnyksi, ilman sen paremmin Kalmoniemen kuin Virginiankaan kasvattajatunnusta, koska kumpikaan ei ollut yksiselitteisesti kasvattaja. Myöhemmin Halodny myytiin jonnekin tai se unohtui, mutta se hankittiin takaisin Marineaan ja tällöin sillä kilpailtiin jonkin verran kouluratsastuksessa. Se jätti tiettävästi vain kaksi orivarsaa, Gin Hlinkan (e. Zaragush) ja Gin Sashan (e. Tatjana), mutta molempien nimet esiintyvät edelleen nykyisten ahaltekien suvuissa. Felixin orilinja jatkuukin voimakkaimmin nimenomaan Halodnyn varsojen kautta.

Halodnyn jälkeläislista:

Halodnyn sivut

Grannuke

Elänyt: 24.8.2001 - ? Kasvattaja: EVM
Väri: voikko Omistaja: Nightmares/Sandi, Virginia
Säkäkorkeus: 159 cm Rekisterinumero: VH00-001-5701
Painotus: yleisratsu Saavutukset: ei erityisiä
Isä: Grandeware EVM Emän isä: Darman EVM

Grannuke on eittämättä eräs merkittävimmistä vanhoista kantahevosista, joita keksittiin rodun alkuaikoina. Sen kisahistoria ei ole huomionarvoinen, mutta jalostuksessa se oli paljon käytetty ori ja se esiintyy edelleen yleisesti vanhasukuisten ahaltekien suvuissa. Grannuken ehkä merkityksellisin varsa oli ori Abracadabra K, mutta suora orilinja jatkuu myös ainakin San Granden ja Gin Taimyrin kautta.

Grannuken varsalista:

Grannuken sivut

Abracadabra K

Elänyt: 6.12.2001 - 3.12.2003 Kasvattaja: Kalmoniemi
Väri: cremello Omistaja: Virginia, Argente Monture, Marinea, Koivukallio
Säkäkorkeus: 160 cm Rekisterinumero: VH00-001-8414
Painotus: kenttäratsu Saavutukset: 3x irtoSERT, YLA2 (107p), CH-arvonimi
Isä: Grannuke Emän isä: Harald EVM

Abracadabra K (e. Haldi) oli elinaikanaan vähintään yhtä tunnettu ja tunnustettu rotunsa edustaja kuin isänsä Grannukekin. Se oli Kalmoniemen viimeisiä kasvatteja ja Virginia osti sen Kalmoniemestä varsana. Virginian omistuksessa ori kilpaili eri lajeissa jonkin verran sekä hankki näyttelymenestystä. Tuolloin se astui myös jonkin verran tammoja. Myöhemmin se myytiin eteenpäin, todennäköisesti suoraan Argente Montureen, jossa sitä käytettiin siitoksessa hyvin voimallisesti, mutta iso osa AM-varsoista jäi unohduksiin. Dabra päätyi myöhemmin Marineaan ja sieltä Koivukallioon, jossa se kuoli noin 24 vuoden iässä.

Huolimatta siitä, että Dabra astui erittäin paljon tammoja, se ei nykyisin ole mitenkään erityisen yleinen nimi ahaltekien suvuissa. Esimerkiksi vain yksi sen ori jälkeläisistä, Gin Afim, on jättänyt tähän päivään asti yltävän suoran orilinjan. Pääasiassa Dabran suku jatkuu sen tammajälkeläisten (Gin Sonja, Gin Zenya, AM Dabra Russ, MH Northern Light) kautta.

Abracadabra K:n varsalista:

Abracadabra K:n sivut

San Grande

Elänyt: 6.3.2002 - 12.8.04 Kasvattaja: Sandi
Väri: ruunivoikko Omistaja: Virginia, mahd. muitakin
Säkäkorkeus: 161 cm Rekisterinumero: VH00-001-8431
Painotus: esteratsu Saavutukset: YLA3, 69p
Isä: Grannuke Emän isä: -

San Grande (e. Nice-n-Easy Cross Your Brains) on edellä esitellyn Abracadabra K:n ohella merkittävin Grannuken orilinjan jatkaja. Tosin San Granden varsoista ainoastaan ori Gin Orient on jättänyt tähän päivään asti yltävän orilinjan, mutta toisaalta San Granden ja sen orijälkeläisten tammavarsat ovat olleet suht menestyksekkäitä jalostushevosia ja niiden kautta San Granden nimi esiintynee sukutauluissa vielä kauan.

San Granden varsalista:

San Granden sivut

Jambantroe

Elänyt: 07.05.2006 - 03.08.2007 Kasvattaja: EVM
Väri: kimo Omistaja: Branwen
Säkäkorkeus: 157 cm Rekisterinumero: VH01-001-3545
Painotus: laukka Saavutukset: stat. 16: 1-3-3-1, vs. 42.100v€, YLA3 93p.
Isä: Mindtrew EVM Emän isä: Kralens EVM

Jambantroe on ollut suhteellisen merkittävä ori laukka-ahaltekien jalostuksessa elinaikanaan. Se itse ei ole jättänyt erityisen montaa varsaa, mutta joukossa on muutamia hyvin laukoissa pärjänneitä hevosia ja sen varsoja on käytetty paljon jalostuksessa.

Jambantroen varsalista:

Jambantroen sivut

Master

Elänyt: 3.3.2000 (VHKR) - ? Kasvattaja: EVM
Väri: ruunikko Omistaja: Kalmoniemi, Sandi, mahdollisesti Koululaakso
Säkäkorkeus: 160 cm Rekisterinumero: VH00-001-5718
Painotus: yleisratsu Saavutukset: ei erityisiä
Isä: Mastersson EVM Emän isä: -

Kuten muutkin vanhat ahaltek-kantaoriit, ei Master ollut erityinen kisahevonen eikä menestynyt näyttelyissä. Sen sijaan se jätti kymmenkunta varsaa, joista osaa on käytetty jalostuksessa ja niiden kautta Masterin nimi esiintyy edelleen pitkäsukuisten ahaltekien sukutauluissa. Masterin tunnetuin varsa on voikko ori Moderato K (e. Haldi), joka jätti ainakin 14 ahaltek-varsaa ja muutaman RBSH-varsan. Masterin suora orilinja jatkuu myös Mikola K:n (e. Mrs. Jones) kautta, josta syntyi sen kuoleman jälkeen vielä ori Gin Mikola (e. Gin Tatyana).

Masterin varsalista:

Masterin sivut

Moderato K

Elänyt: 6.10.2001 - 10.4.2004 Kasvattaja: Kalmoniemi/Meepu
Väri: voikko Omistaja: Virginia, Emmi, mahdollisesti muitakin
Säkäkorkeus: 156 cm Rekisterinumero: VH00-001-8429
Painotus: ? Saavutukset: KTK-II, 76p
Isä: Master Emän isä: Harald EVM

Moderato K (e. Haldi) oli hyvin tunnettu ahaltek-ori omana aikanaan ja tiettävästi korkeimmilla pisteillä kantakirjattu ahaltek. Senkin merkitys on enimmäkseen jalostuksessa, sillä kisattiin silloisen tavan mukaan melko niukasti. Sen orijälkeläisistä merkittävimmäksi on noussut Winterhill's Demon, mutta orilinja jatkuu myös ainakin Gin Geysirin ja Gin Reincarnationin kautta. Myös tammajälkeläisissä oli merkittäviä ja vielä tänäkin päivänä suvuissa esiintyviä hevosia. Moderato jätti myös muutamia RBSH-varsoja, mutta RBSH-jalostuksessa se ei ole erityisen merkittävä ori.

Moderato K:n varsalista:

Moderato K:n sivut

Polak

Elänyt: 25.1.2002 - 3.12.2003 Kasvattaja: EVM
Väri: musta Omistaja: Rakenlov, Marinea, Koivukallio
Säkäkorkeus: 153 cm Rekisterinumero: VH00-001-8427
Painotus: - Saavutukset: ei erityisiä
Isä: Rashvet EVM Emän isä: Zerkalo EVM

Polak oli alunperin Rakenloviin keksitty suvuton ori. Se ei ollut elinaikanaan tunnettu eikä edes laajasti jalostukseen käytetty ori. Polak päätyi Rakenlovin lopettaessa ensin Marineaan ja sieltä eläkepäiviä viettämään Koivukallioon, missä se kuoli vanhuuteen. Sillä on tiettävästi vain 7 varsaa, mutta näistä aika moni on vaikuttanut jalostuksessa ja jatkanut Polakin linjaa eteenpäin. Suora orilinjakin periytyy nykyisin kolmen jälkeläisen kautta: Wisnia R:n, KK's Eroksen ja Gin Fabianin.

Polakin varsalista:

Polak sivut

Zarjadka

Elänyt: 27.7.2002 - 24.11.2004 Kasvattaja: EVM
Väri: ruunivoikko Omistaja: Marinea, Ionic, Afrodite Stud, Kurpitsaniemi?
Säkäkorkeus: 157 cm Rekisterinumero: VH00-001-5303
Painotus: este Saavutukset: YLA3 73p, KUMA, JS
Isä: Zarkazaka EVM Emän isä: -

Zarjadka keksittiin ilmeisesti Afrodite Studiin todennäköisesti joskus vuoden 2002 loppupuolella. Vuoden 2003 alkupuolella se myytiin Marineaan siitosoriiksi, mutta sillä kilpailtiin myös jonkin verran. Marineasta ori myytiin todennäköisesti Kurpitsaniemeen, mutta sieltä se palautui takaisin Virginialle Ioniciin keväällä 2004. Zarjadka ei siis kuulu aivan näihin ensimmäisiin ahaltek-jalostusoreihin, vaan se on keksitty hieman ensimmäisen tekkebuumin jälkeen aikana, jolloin ahaltekit olivat melkolailla pois muodista. Zarjadkasta tuli varsin menestynyt siitosori, sillä on puolen tusinaa varsaa, joista likimain kaikkia on käytetty jalostukseen paljonkin. Zarjadkan orilinja on tänä päivänä edelleen hyvin voimakas.

Zarjadkan varsalista:

Zarjadkan sivut

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet
Muuttujat
Toiminnot
Valikko
Wiki
Työkalut