Kenttäratsastusjaos

Virtuaaliwiki

Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kenttäratsastusjaos
LyhenneKERJ
Lajikenttäratsastus
AlaisuusVRL
Perustettu2001-2002
Ylläpitäjämatty, coupie (nykyinen)
Vanhat ylläpitäjätalhippa
Tilanneaktiivinen
Omat sivuthttp://karmes.net/kerj
Ulkomaisia vastineita

Kenttäratsastusjaos eli KERJ on perustettu vuonna 2001, ja sen toiminta on virallisesti alkanut vuonna 2002. Jaoksen tavoitteena on aina ollut kenttäratsastuksen kehitys virtuaalimaailmassa pitäen laji kuitenkin mahdollisimman lähellä todellisuutta. Jaos on mm. laatinut lajille säännöt yhtenäistämään virtuaalista kenttäratsastusta. Toimintaan kuuluu KERJ:n alaisen kilpailukalenterin ja tulosarkiston ylläpito ja valvonta sekä Cup- ja mestaruuskilpailuiden järjestys. KERJ Laatuarvostelu toimii jaoksen kyljessä, kuitenkin erillisenä laitoksenaan.


Sisällysluettelo

Historia

KERJ perustettiin vuoden 2001 viimeisinä päivinä, mutta toiminta pyörähti virallisesti käyntiin vasta vuoden 2002 alussa.

Virtuaalisen Ratsastajainliiton kehitystauon aikana (2009-2011) KERJ pyöri itsenäisesti omaa kalenteriaan ylläpitäen[1]. Vaikka jaos pysyikin liiton alaisuudessa vaatien edelleen kilpailijoilta ja kilpailujen järjestäjiltä VRL-tunnusta, se luopui väliaikaisesti porrastettujen kilpailujen järjestämisestä. Jaos teki myös muutoksia kilpailujen järjestämistä koskeviin sääntöihin[2].

VRL:n palattua takaisin toimintaan myös KERJ siirtyi manuaalisesti päivitettävästä kalenterista käyttämään VRL:n virallista kilpailukalenteria.

Ylläpitäjät

KERJ:n ylläpitäjät ovat vaihtuneet jaoksen historian aikana useaan kertaan, eikä alla oleva lista ole välttämättä täydellinen. Linkkinä lähdetieto, jos sellaista on.

Kilpailuluokat

Todellisuudessa kenttäratsastusluokka koostuu kolmesta eri osakokeesta (koulu, este, maastoeste), mutta virtuaalisesti hevonen kilpailee vain kerran kenttäluokassaan eikä erikseen jokaisessa lajissa. Kenttäratsastuksen kilpailuluokkia on muovattu useampaan otteeseen jaoksen historian aikana. Tällä hetkellä luokat ovat yksinkertaisimmassa muodossaan:

Muista ratsastuslajeista poiketen kenttäratsastuksella on monimutkaiset, monitasoiset luokat. Kaikki muutokset luokkia koskien on aina tehty käyttäjäystävällisyyden takia: KERJ haluaa lajin olevan helposti lähestyttävä myös aloittelevan harrastajan näkökulmasta.

Suuri luokkamuutos 2013

Vuonna 2013 tehtiin ensimmäinen merkittävä muutos kenttäratsastusluokkiin[11]. Silloin vaativin luokka CIC5 ja nk. pitkät luokat eli pitkän maaston luokat poistettiin kokonaan, ja muiden luokkien tasoja karsittiin selkeästi kun huomattiin, ettei avoimuudeltaan poikkeavia luokkia helpoimmissa luokissa järjestetty. Samalla aiemmin CCI/CIC*, CCI/CIC**, CCI/CIC*** ja CCI/CIC**** lyhennettiin muotoon CIC1, CIC2, CIC3 ja CIC4.

31.1.2013 asti järjestettyjen luokkien sisältö:

1.2.2013 eteenpäin järjestettävien luokkien sisältö:

Laatuarvostelu

Laatuarvostelun omat sivut

Kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelu on ollut toiminnassa jo pitkään. Vanhimmat laatuarvostelua koskevat uutiset löytyvät vuodelta 2008[12], jolloin laatuarvostelu toimi VRL:n sivuilla aavistuksen vastuulla. Syyskuussa 2009 laatuarvostelu siirtyi Amarille[13].

Laatuarvostelu toimi jaoksen kalenterin tapaan itsenäisesti myös VRL:n kehitystauon aikana Taru K.n vastuulla[14], kunnes se siirtyi Gemsin ylläpidettäväksi[15] vuoden 2012 tammikuussa.

Joka toinen kuukausi tilaisuuksia järjestävä laatuarvostelu pyöri aktiivisesti aina vuoden 2013 alkuun asti, kunnes tuomaripulan ja ylläpidon ajanpuutteen vuoksi se hiljeni täysin. Kesäkuun 2013 lopussa laatuarvostelun otti vastuulleen matty[16], ja tilaisuuksia on siitä lähtien pyritty järjestämään kuukausittain.

Lokakuussa 2014 eri jaosten laatuarvosteluiden ylläpitäjät ottivat käyttöön yhdessä laaditun pisteytyksen, jonka tavoitteena oli saada laatuarvosteluista yhtenäisemmät[17][18].

Lähteet

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet
Muuttujat
Toiminnot
Valikko
Wiki
Työkalut