Maastoestejaos

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Maastoestejaos
Lyhenne MEJ
Laji Maastoesteet
Alaisuus itsenäinen
Perustettu 2005
Ylläpitäjä Shira B (2005-?)
VP (2005-?)
Jonna K. (??)
kuusnelonen (?-10/2011)
Jenna (10/2011-)
Veera R. (05/2014-)
Vanhat ylläpitäjät {{{v_ylläpitäjät}}}
Tilanne Aktiivinen
Omat sivut http://maastoestejaos.webs.com/
Ulkomaisia vastineita Ei ole

Shira B ja VP perustivat vuonna 2005 maastoestejaoksen eli MEJ:n. Maastoestekilpailut ovat kuin kenttäratsastuskilpailuiden maastokoe. Siinä testataan hevosten kestävyyttä sekä ketteryyttä. MEJ ei ole Virtuaalisen ratsastajainliiton alainen jaos, joten maastoestekilpailuja saa järjestää MEJ:n alaisena kuka vain ja kilpailemaan ovat tervetulleet kaikki hyppäämään kykenevät hevoset ja ponit. Jaos järjestää säännöllisesti MEJ-cupin sekä palkitsee lajissa hyvin menestyneitä hevosia laatuarvostelutilaisuuksissa I-III palkinnoin.

Kilpaileminen

MEJ:n alaisissa kilpailuissa kilpailemiseen riittää lajiin soveltuva ratsu ja ratsastajan tulee kuulua johonkin seuraan. Ratsun rodulla tai sukupuolella ei kilpailuiden kannalta ole mitään merkitystä, mutta ponien (säkäkorkeus max. 148cm) maksimi hyppykorkeudeksi suositellaan 110cm ja hevosten 130cm.

MEJ-Cup

MEJ-Cup järjestetään Kisakeskus Bailadorin tiloissa joka kuun 15. päivä. Cup-sijoituksista saa MEJ:n laatuarvostelussa lisäpisteitä, joten Cupeihin osallistumista suositellaan.

Lähteet