Merkittävät gotlanninrussorit

Virtuaaliwiki

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tälle sivulle on listattu merkittävimpiä gotlanninrussponijalostuksessa vaikuttaneita oreja. Merkittävät gotlanninrusstammat löytyvät omasta artikkelistaan.

Sisällysluettelo

Evm-sukuiset kantaponit

Get a Me

Elänyt: 2001-2003 Kasvattaja: -
Väri: Ruunikko Omistaja: Dollar's Farm
Säkäkorkeus: 126cm Rekisterinumero: -
Painotus: Esteet Palkinnot: Ch, KTK-III
Isä: My Best Boy (evm.) Emän isä: Blease Gil (evm).

Get a Me on yksi tunnetuimmista Dollar's Farmin tuontiponeista. Se sai elämänsä aikana 16 jälkeläistä, joista etenkin orit Blendy's Bonder, Blendy's Keeppari ja Roora's Get a Kiss näkyvät russien suvuissa vielä nykyäänkin.

Jazzman II

Elänyt: 2000-2003 Kasvattaja: -
Väri: Ruunikko Omistaja: Glamour talli & Dollar's Farm
Säkäkorkeus: 128cm Rekisterinumero: -
Painotus: Esteet Palkinnot: -
Isä: Helium (evm.) Emän isä: Ginger(evm).

Jazzman II näkyy vielä nykyäänkin virtuaalirussien suvuissa. Se ei ollut erityisen menestynyt kilpailuissa ja näyttelyissä, ja se saikin vain kolme varsaa. Näistä kaksi, ori Honeymoon's Drowsy Boy ja tamma S.H. Tequila olivat kuitenkin aikanaan hyvin suosittuja siitosponeja, ja näkyvät monissa suvuissa nykyäänkin.

Peminic Ress

Elänyt: 1997-2001 Kasvattaja: -
Väri: Ruunikko Omistaja: Midnight Talli
Säkäkorkeus: 126cm Rekisterinumero: VRLF-192
Painotus: Esteet Palkinnot: -
Isä: Peminic Hann (evm.) Emän isä: Resslin Pune(evm).

Peminic Ress oli ajalleen tyypillisesti melko vähän kisannut ja palkitsematon, mutta ahkerasti siitokseen käytetty ori. Se ei itse ollut kovinkaan erityinen, mutta sen 23 jälkeläisestä moni on vaikuttanut jalostuksessa ja menestynyt muutenkin, ja siksi Peminic Ress näkyy vielä nykyrussienkin sukutaulussa. Erityismaininnan arvoisia näistä jälkeläisistä ovat orit Laakson Willy, Midnight's Dark ja Midnight's Easy, sekä tammat NN Lotte ja Midnight's Lollipop.

Tvärgående

Elänyt: 2006-? Kasvattaja: -
Väri: Ruunikko Omistaja: Noonu
Säkäkorkeus: 127cm Rekisterinumero: -
Painotus: Ravuri Palkinnot: -
Isä: Försakelse (evm.) Emän isä: Uppskrämd(evm).

Tvärgående oli elinaikanaan erittäin suosittu jalostusori, eikä syyttä. Tvärgående oli RL II-palkittu, ja se oli mm. Vuoden paras kilpaileva B-poni 2007, Vuoden jalostusponi 2007, Taikasumun B-ponimestari 2008, B-ponimestari 2. 2008, vuoden paras kilpaileva B-poni 2008, sekä ravilistan vuoden poniravuriori 2008. Orin sijoitusprosentti oli 37,5%, ja voittoprosentti 15%. Tvärgående sai yli 40 jälkeläistä, osa ratsuja ja osa juoksijoita, ja se on siten vaikuttanut russponijalostukseen merkittävästi.

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet
Muuttujat
Toiminnot
Valikko
Wiki
Työkalut