Merkittävät englantilaiset täysiveriorit

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tälle sivulle on koottu tiedot merkittävistä virtuaalisista englannintäysiveri-oreista, joilla on ollut olennainen merkitys rodun kehitykseen ja näkyvyyteen virtuaalimaailmassa.

Abaque

Elänyt: 02/2003 - ? Kasvattaja: -
Väri: ruunikko Omistaja: Agave Sport Horses
Säkäkorkeus: 167cm Rekisterinumero: -
Painotus: Laukkaratsastus, sileä Palkinnot: -
Isä: Lucky Star (evm.) Emän isä: -

Abaque on ollut erityisen merkittävä yhden sileiden laukkaratojen juoksijoiden isälinjan aloittajana. Itse se ei ollut kummoinenkaan juoksija (stat. 15: 4-0-1-2, vs. 9 650v€), mutta pärjäsi siitosorina huomattavasti paremmin. Ori itse ei jättänyt kuin viisi jälkeläistä, joten sen orilinja on jatkunut vain muutaman hevosen kautta. Lisää Abaquen orilinjasta voit lukea Weekly Racingin artikkelista.

Angel's Million Keys

Elänyt: 8.7.02 - ? Kasvattaja: Angelniemi Gård
Väri: mustanruunikko/tummanruunikko Omistaja: Sprietland
Säkäkorkeus: 163cm Rekisterinumero: xo-001
Painotus: kouluratsastus, näyttelyt Palkinnot: LKV4, 4xKUMA, 7xJS
Isä: Hopalong Riquett xx Emän isä: Brilliant xx EVM

Angel's Million Keys (i. Mirabella Million) on luultavasti tunnetuin Angelniemen täysiverikasvateista. Se vaikutti jalostuksessa pääasiassa kasvattajansa luona asuessaan, sillä on muutamia Angel's-jälkeläisiä. Myöhemmin se asui Oak's Gnomessa ja luultavasti viimeisin omistaja oli Sprietland, mutta ainakaan Sprietlandissa sitä ei käytetty jalostukseen kuin ehkä ulkopuolisille tammoille. Angel's Million Keys astui ainakin Angelniemessä pääasiassa täysiveritammoja, mutta sen jälkeläiset ovat vaikuttaneet paljon myös puoliverijalostuksessa. Luultavasti sen tärkein jälkeläinen on ori Angel's Dream Keys.

Mime

Elänyt: 23.07.1994 - 24.12.2006 Kasvattaja: Thoroughbred Farm (evm.)
Väri: tummanpunaruunikko Omistaja: Nelli, Ppoo's Thoroughbreds
Säkäkorkeus: 173cm Rekisterinumero: etryxo-139
Painotus: Laukkaratsastus, sileä Palkinnot: LJ-K II, YLA3
Isä: TBF'S Emil (evm.) Emän isä: -

Mime oli itsekin kohtalaisen menestynyt laukkahevonen (stat. 54: 4-6-4-7, vs. 59 000v€) ja omana aikanaan myös tunnettu sellainen. Se jätti useita jälkeläisiä, joista valtaosa oli tammoja. Mimen orilinjan jatkuminen on vakavasti vaarantunut, sillä sen orijälkeläisistä vain toinen jatkoi sukua ja siten myös isälinjaa.

Oré

Elänyt: 1.1.2003 - 3.9.2004 Kasvattaja: -
Väri: musta Omistaja: Agave Sport Horses
Säkäkorkeus: 170cm Rekisterinumero: -
Painotus: Laukkaratsastus, sileä Palkinnot: LJ-S II
Isä: Darkside of the Moon (evm.) Emän isä: -

Oré on luultavasti yksi pisimmälle ja eniten vaikuttaneista laukkapainotteisista englantilaisista täysiverioreista. Sen orilinja on edelleen hyvissä voimissa ja sitä arvostetaan. Ore itse teki kohtalaisen laukkauran Agave Sport Horsesin omistuksessa (stat. 25: 4-1-6-3, vs. 13 500v€), mutta sen todellinen merkittävyys on siinä, miten paljon hyviä jälkeläisiä se tuotti. Kokonaisuudessaan Orélla oli toista kymmentä jälkeläistä, joista suurin osa menestyi laukkaradoilla ainakin keskinkertaisesti. Näistä merkittävimmät lienevät Agave´s Ilion ja Agave´s Animal. Lisää Orésta voit lukea Weekly Racingin artikkelista.

Suddenly Star

Elänyt: 15.8.2002 - 18.11.2006 Kasvattaja: Beyond Breeze
Väri: Kimo Omistaja: Brookdale Farm
Säkäkorkeus: 171cm Rekisterinumero: -
Painotus: Laukka- ja esteratsastus Palkinnot:
Isä: November's Black Electro Emän isä: Made of Steel (evm)

Suddenly Star on yksi niistä oreista, jotka edelleen löytyvät monien pidempisukuisten laukkahevosten verilinjoista. Ori itse kilpaili lähinnä esteratsastuksessa, mutta osallistui menestyksekkäästi myös muutamiin koulu- ja kenttäratsastuskilpailuihin. Ori osallistui myös 11 laukkakilpailuun ja sen statistiikaksi jäi 11: 2-1-2-0 (vs. 5700v€). Jälkeläisiä "Samppa" jätti 15 kappaletta ja näistä tunnetuimpia lienevät orit KM´s Mystery Boy ja Agave's Copycat ja tamma BDF Radius Solis.

WW Windico

Elänyt: 08.06.2003 - 28.07.2004 Kasvattaja: Whitewoodin Ratsutila
Väri: ? Omistaja: Ksenia, Siittola Stickypaw
Säkäkorkeus: 167cm Rekisterinumero: etryxo-114
Painotus: - Palkinnot: YLA2 (103p.), ERJ I (54p.),KRJ III (66p.), KERJ III (38,5p.)
Isä: WW Ingonito Emän isä: Hijacker (evm.)

WW Windico kuoli 27-vuoden korkeassa iässä (ikääntyi vauhdilla 1kk = 2a) ja sen voidaan sanoa vaikuttaneen englantilaiseen täysiveriseen rotuna sekä ratsuna että laukkaratsuna. Ori kilpaili menestyksekkäästi monessa lajissa: sen esteindeksi oli 0,22, kouluindeksi 0,27, kenttäindeksi 0,24 ja laukkaindeksi 0,38. Kuten jo indekseistäkin on nähtävissä, oli orin paras laji esteratsastus. Se sijoittui esteratsastusjaoksen alaisissa luokissa yhteensä 16 kertaa. Jälkeläisiä "Dico" jätti 22 kappaletta (11 oria ja 11 tammaa). WW Windico edustaa Blackjackin orilinjaa ja sen emä oli Windstorm.

WW Windmaster

Elänyt: 1.5.2002 - ? Kasvattaja: Whitewoodin Ratsutila
Väri: harmaankimo Omistaja: Whitewoodin Ratsutila
Säkäkorkeus: 168cm Rekisterinumero: etryxo-136
Painotus: Esteratsastus Palkinnot: -
Isä: Zeus Emän isä: Hijacker (evm)

WW Windmaster kilpaili esteratsastuksessa ja sai näyttelyjaokselta useita kunniamainintoja. Se edustaa Zeuksen orilinjaa ja on jättänyt useita hyviä jälkeläisiä (yhteensä 9 kappaletta), jotka ovat jatkaneet sen linjaa. Ensimmäisessä polvessa sen jälkeläiset ovat pääasiassa estehevosia (joskin merkittävin, WW Remaster, oli laukkahevonen), mutta tämän jälkeen merkittävimmät yksilöt ovat menestyneet laukkaradoilla.

Zeus

Elänyt: 4.11.2000 - 27.12.2002 Kasvattaja: Susan Heedson (evm.)
Väri: mustankimo Omistaja: Whitewoodin Ratsutila
Säkäkorkeus: 168cm Rekisterinumero: -
Painotus: Esteratsastus Palkinnot: -
Isä: Wind Master (evm) Emän isä: Glorious Solder (evm)

Zeus on noussut merkittäväksi englantilaisten täysiveriorien joukossa, sillä sen isälinja on tuottanut lukuisia hyviä hevosia, joilla on ollut menestystä erityisesti laukkaradoilla. Ori itse jätti kahdeksan jälkeläistä, joista merkittävin oli WW Windmaster, jonka kautta sen linjaa ovat jatkaneet sellaisetkin hevoset kuin Jedidjan Straith ja Redrock Headhunter. Ori itse oli estepainotteinen (indeksi 0,55) ja sai näyttelyjaokselta useita kunniamainintoja.