Näyttelyiden järjestäminen

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kuka tahansa voi järjestää virtuaalimaailmassa näyttelyt. Näyttelyiden järjestämisen voi jakaa karkeasti kahteen osaan, järjestäytyneeseen näyttelytoimintaan ja villeihin näyttelyihin. Järjestäytyneessä näyttelytoiminnasssa näyttelynjärjestäjät järjestävät näyttelynsä jonkin näyttelyjärjestön sääntöjen mukaan, ja tämä järjestö valvoo niitä. Usein näyttelyjärjestön alaisissa näyttelyissä tulee myös käyttää järjestön omia tuomareita. Villeissä kilpailuissa ei ole mitään yhteisiä sääntöjä vaan säännöt ovat näyttelynjärjestäjän päätettävissä. Kukaan ei valvo villejä näyttelyitä.

Näyttelyt järjestetään tekemällä kilpailukutsu, josta löytyvät ainakin näyttelyn päivämäärä, viimeinen ilmoittautumispäivä, luokat, osallistumisohjeet ja säännöt. Näyttelyä kannattaa mainostaa vähän, että muut harrastajat löytävät sen. Osallistujat osallistuvat ohjeiden mukaan, ja kilpailun järjestäjä lisää heidät osallistujalistaan.

Tulosten ratkaisu

Tulokset ratkaisee tuomari, joka voi olla joko kilpailunjärjestäjä itse, tai joku muu. Hevoset arvostellaan kuvan perusteella ja ne asetetaan rakenteensa mukaisesti paremmuusjärjestykseen. Näyttelytulokset perustuvat pääasiassa tuomarin mielipiteeseen. Koska harvat virtuaaliharrastajat ovat hevosen rakennearvostelut asiantuntijoita, eri tuomareiden mielipiteet ja sitä kautta näyttelyiden tulokset saattavat vaihdella hyvinkin radikaalisti. Tämän vuoksi näyttelytuomarit harvoin, jos koskaan tuomaroivat omia hevosiaan sillä mielipiteeseen perustuvassa tuomaroinnissa on vaikea olla puolueeton.