Ohjelmointi ja tietokannat

Virtuaaliwiki

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Virtuaalitalleilla on ollut kasvava trendi viime vuosina opetella käyttämään ohjelmointikieliä ja tietokantoja helpottamaan käsin tehtävää, manuaalista työtä. Yleisesti tunnettu ja käytetty ohjelmointikieli virtuaalitalleilla on PHP ja tietokanta-alustana MySQL. Virtuaalinen Ratsastajainliitto käyttää PHP:ta ja MySQL-tietokantoja ohjelmoinnissaan.

PHP eli Hypertext Preprocessor

PHP on verkko-ohjelmointikieli, jolla kirjoitetut ohjelmat suoritetaan serverillä kun käyttäjä lataa sivuja selaimessaan. PHP on hyvin turvallinen ratkaisu aloittelijallekin ja yksinkertainen syntaksiltaan, joka tekee siitä helpon oppia. Vaikka syntaksi on yksinkertainen, PHP:lla voi hyvin tehdä isojakin kokonaisuuksia. PHP:llä voi esimerkiksi hakea tietoja sekä lisätä niitä tietokantaan, jolloin muun muassa oman tallin ylläpito helpottuu, kun manuaalinen työ vähentyy.

MySQL-tietokanta

Tietokanta on paikka, jossa dataa säilytetään. Tietokantoja voi luoda omanlaisiaan esimerkiksi hevosista tai talleista ja niistä voi hakea tietoa joko manuaalisesti käyttöliittymän (esim. phpMyAdmin) kautta tai ohjelmalla, joka tekee tiedon keräyksen puolestasi.

Linkit

http://www.php.net/

http://www.mysql.com/

http://www.ohjelmointiputka.net/oppaat/opas.php?tunnus=php_01

http://www.php-perusteet.com/

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet
Muuttujat
Toiminnot
Valikko
Wiki
Työkalut