Suoralinkitys

Virtuaaliwiki

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kuvien ja taustojen suoralinkitys on sitä, että kopioit kuvan osoitteen jostain ja liität sen omille sivuillesi kuvakoodilla tallentamatta sitä itse mihinkään. Suoralinkitystä ei katsota hyvällä, sillä se saattaa esimerkiksi ruuhkauttaa kuvan omistajan palvelimen. Se ei ole laitonta, mutta sitä paheksutaan.

Suoralinkitystä voi välttää tallentamalla kuvat johonkin omaan kotisivu- tai kuvapalveluun. Yksinkertaisimmillaan tämä tapahtuu niin, että klikkaat kuvaa hiiren oikealla painikkeella ja valitset tallenna kuva nimellä (Save image as...). Tällä tavoin kuva tallentuu omalle koneellesi. Tämän jälkeen lataat kuvan omalle sivutilallesi sen vaatimusten mukaisesti.

Kuvan säilyttäminen omalle sivutilalle on hyvä asia myös siksi, että kun kuvat on tallennettu oman salasanasi taakse, kukaan muu ei voi muokata tai poistaa niitä. Joltain toiselta suoralinkitettyjä kuvia voi kuvien omistaja muokata ja poistaa miten tahtoo, jonka jälkeen ne eivät enää näy suoralinkittäjällä oikein: esimerkiksi jos kuvan omistaja muuttaa kuvan tallennusnimen, sen osoite muuttuu, jolloin suoralinkki ei enää toimi. Jotkin vapaastikopioitavia kuvia tarjoavat sivustot muuttavat kuvien tallennusnimiä säännöllisesti juuri suoralinkittämisen estämiseksi.

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet
Muuttujat
Toiminnot
Valikko
Wiki
Työkalut