Suunnistusratsastusyhdistys

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suunnistusratsastusyhdistys
Lyhenne SRY
Laji [[Suunnistusratsastus]]
Alaisuus ei ole
Perustettu 4.4.2010
Ylläpitäjä Marsupieni
Vanhat ylläpitäjät {{{v_ylläpitäjät}}}
Tilanne aktiivinen
Omat sivut http://marsupieni.net/sry
Ulkomaisia vastineita ei ole

[[Luokka:Suunnistusratsastus]]

SRY on virtuaalinen suunnistusratsastusyhdistys. Yhdistyksen tarkoitus on edistää ja tuoda esiin suunnistusharrastusta virtuaalimaailmassa, ja kannustaa harrastajia harrastamaan lajia monipuolisesti. Tavoitteisiinsa yhdistys pyrkii järjestämällä erilaisia suunnistuskilpailuja ja palkitsemalla menestyksekkäitä suunnistajia ja ratsuja. SRY:n säännöissä painotetaan, että laji sopii aivan kaikille ikään, rotuun tai taitotasoon katsomatta. Säännöt sallivat myös erittäin monipuolisten kilpailuluokkien järjestämisen, joten kilpailuja löytyy kaikenlaisille harrastajille.

Toiminta

SRY tarjoaa harrastajille tietoa lajista, pyörittää suunnistuksen kilpailukalenteria, ja järjestää myös itse kisoja. Muutaman kerran vuodessa yhdistys järjestää myös suurkilpailut. Suurkisaoikeus voidaan antaa myös aktiivisille harrastajille. SRY myös palkitsee hyvin menestyneitä hevosia ja ratsastajia Kulta- Hopea- ja Pronssisuunnistaja tittelein. Kyseessä ei ole laatuarvostelu, vaan tittelin saa anoa heti kun pisteitä on tarpeeksi koossa.

Historia

Kipinä SRY:n perustamiselle lähti vanhan suunnistusjaoksen (SUJ) usean kuukauden toimimattomuudesta. Kun ylläpitäjä ei vastannut sähköposteihin, Marsupieni päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä. Vanhaa jaosta ei otettu huostaan, sillä haluttiin että kyseessä olisi nimenomaan yhdistys eikä jaos. Suunistustoiminta on aina ollut itsenäistä, eikä se ole toiminut minkään isomman systeemin alajaostona. Tarkoitus oli myös muokata sääntöjä radikaalisti. Yhdistys aloitti toimintansa 4.4.10 täysin puhtaalta pöydältä. Sääntöjä, tai mitään muutakaan ei lainattu SUJ:lta.

Lähteet

  • Artikkelin on kirjoittanut yhdistyksen perustaja. Mikäli muokkaat tietoja, merkitse lähteet.