Virtuaalinen matkaratsastusyhdistys

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Virtuaalinen matkaratsastusyhdistys
Lyhenne VMRY
Laji matkaratsastus
Alaisuus itsenäinen
Perustettu 2010
Ylläpitäjä sandi 2010
Stina K. 2011-
Vanhat ylläpitäjät {{{v_ylläpitäjät}}}
Tilanne aktiivinen
Omat sivut http://www.anfarwol.net/vmry/
Ulkomaisia vastineita -

VMRY:n tarkoituksena on tarjota matkaratsastuksesta kiinnostuneille realistinen vaihtoehto kilpailemiseen. VMRY perustettiin elokuussa 2010 ja sen toiminta perustuu suurilta osin ViMarJan aikaisiin sääntöihin ja käytäntöihin.

Kilpaileminen VMRY:n matkaratsastuksessa

VMRY:n alaisiin kilpailuihin voi osallistua kuka tahansa, mutta mahdollisia palkintoja varten ratsukon on kuitenkin oltava rekisteröitynyt jäseneksi. Koska palkinnot ovat ratsukkokohtaisia, useammalla hevosella kilpailevan on rekisteröitävä jokainen ratsukko erikseen. Keksittyjen ratsastajien käyttö on kiellettyä.

Merkittävin ero muihin kilpailulajeihin on osallistumisoikeudessa: ratsastaja saa osallistua yhdessä kilpailussa vain yhteen luokkaan yhdellä hevosella. Tämä nojaa reaalimaailman matkaratsastuskilpailuihin, niissäkin ratsastaja voi ratsastaa vain yhtä hevosta yhdessä luokassa.

VMRY:n säännöt ovat pääosin IRL-maailman sääntöjä vastaavat:

  • kilpailumatkat vaihtelevat 15 km ihanneaikaluokan kilpailuharjoituksesta 160 km nopeuskilpailuihin
  • hevosen alaikäraja on 4 vuotta, nopeusmatkoilla 5 vuotta ja yli 100 km matkoilla 6 vuotta
  • kilpailuissa edetään tasoittain, aina ratsukon suoritettua hyväksyttävästi tietyn pituisen matkan se saa osallistumisoikeuden astetta pidemmille matkoille. Kaikki aloittavat kilpailemisen 15 tai 30 kilometrin matkoilta. Eteneminen pidemmille matkoille ei ole pakollista.

Menestys VMRY:n kilpailuissa

Kuten reaalimaailman matkaratsastuksessa, VMRY asettaa suurimman painoarvon hyväksytyille kilometreille. Menestys vaatii siis muutakin kuin pelkkää aktiivista osallistumista: osallistumistaktiikka on vähintään yhtä tärkeää etenkin ihanneaikaluokissa, jotka järjestetään pääosin 3d6-arvonnalla.

Ratsukkorekisterissä näkyvät kaikkien ratsukoiden suorittamat kilometrit. Eniten hyväksyttyjä kilometrejä saavuttaneille VMRY jakaa palkintoja. Palkinnon saamiseen ei vaadita muuta kuin hyväksyttävä kilpailuhistoria. Hylkääviä syitä ovat esim. väärältä tasolta aloittaminen, tason yli hyppääminen tai osallistuminen useampaan luokkaan samassa kilpailussa.

Palkintotasot ovat seuraavat:

  • VMRY-I: 6000 hyväksyttyä kilometriä
  • VMRY-II: 4000 hyväksyttyä kilometriä
  • VMRY-III: 2000 hyväksyttyä kilometriä

Hyväksytyt kilometrit lasketaan hevosen koko kilpailu-uralta.