Virtuaalisen lännenratsastuksen tukiyhdistys

Virtuaaliwiki

Loikkaa: valikkoon, hakuun
Virtuaalisen lännenratsastuksen tukiyhdistys
LyhenneVLRY
Laji[[lännenratsastus (30 eri lajia)]]
Alaisuusitsenäinen
Perustettu2001
YlläpitäjäStina K.
Vanhat ylläpitäjät{{{v_ylläpitäjät}}}
Tilanneaktiivinen
Omat sivuthttp://salidsbury.herobo.com/VLRY/
Ulkomaisia vastineita-
[[Luokka:lännenratsastus (30 eri lajia)]]

Virtuaalisen lännenratsastuksen tukiyhdistys (VLRY) on perustettu 2001 tuomaan lännenratsastuksen harrastajia yhteen ja tiedottomaan lajista. Yhdistyksessä kilpaileminen on alusta asti ollut hyvin pitkälti reaalimaailman käytäntöjä vastaavaa.

Sisällysluettelo

VLRY:n alaiset lajit

Koska lännenratsastus ei ole mikään yksittäinen laji, VLRY:n toiminnassa on alusta asti ollut esillä lista niistä lajeista, joita yhdistys pyrkii tuomaan esiin. Lajimäärää on nostettu muutamaan eri otteeseen, viimeksi 09.10.2010.

Lajit ovat jaettu VLRY:n oman lajiryhmittelyn mukaan ja nykyiset (11.12.2010) lajit ovat seuraavat:

Kilpailujärjestelmä

VLRY:ssä kilpaillaan viidellä eri tasolla, jotka on erotettu kirjaimin A-E. E-taso on alin, kilpailuharjoitusta vastaava, taso. B- tai A-tasoa ei ole toistaiseksi avattu.

Tasojärjestelmän ulkopuolelle on jätetty näyttelylajit Halter, Performance Halter ja Ranch Conformation.

E-taso

E-tason on kaikille kiinnostuneille avoin. Tasolla voidaan tehdä sovelluksia voimassaolevista säännöistä ja jättää niitä jopa huomioimatta. E-luokissa ratsukko saa esiintyä myös englantilaistyylisin varustein. Luokkien ratkaisutapa on valinnainen.

D-taso

D-taso on aloittelija-/perustaso. Luokat sopivat niin lajiin tutustuvalle kuin myös vakavalle harrastajalle. D-tasolta alkaen kaikki luokat ratkaistaan joko suhteutetulla arvonnalla, kysymyksin tai erilaisin tuotoksin (piirros, tarina, jne.). Puhdas arvonta ei ole sallittu.

D-tasolta edetäkseen ratsukon tulee saavuttaa 30 pistettä, joista vähintään yhden pisteitä tuottaneen sijoituksen tulee olla tuotosluokasta. Tätä kutsutaan "C-kvaaliksi". Pisteet ovat lajikohtaisia.

C-taso

C-taso on tarkoitettu D-tasolla menestyneille ratsukoille. Toistaiseksi luokkia on järjestetty vain Western Ridingissä ja Reiningissä (mukaanlukien Freestyle Reining). C-luokan saa järjestää lajeissa, joissa on C-kvaalanneita ratsukoita vähintään viisi kappaletta.

C-tasolta nousemiseen ratsukon tulee saavuttaa lajikohtaisesti 35 pistettä, joista vähintään kahden pisteitä tuottaneen sijoituksen tulee olla tuotosluokasta.

Palkinnot ja arvonimet

VLRY jakaa menestyneille lännenhevosille useita erilaisia arvonimiä. Näitä on mm. lajikohtaisesti menestyneille, monipuolisuutta esittäineille ja periyttäjinä menestyneille hevosille jaettavat palkinnot.

Kilpailukohtaisesti jaetaan myös epävirallisia palkintoja, kuten rodun parhaan yksilön arvonimi.

Lisää aiheesta muualla

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet
Muuttujat
Toiminnot
Valikko
Wiki
Työkalut