Virtuaalitalli Seppele

Virtuaaliwiki

Loikkaa: valikkoon, hakuun
Virtuaalitalli Seppele
Perustettu08 / 2007
YlläpitäjäAnne L (Josefiina)
ToimintamuotoRatsastuskoulu, yksityistalli
TilanneToiminnassa
Omat sivuthttp://www.seppele.piirroshevoset.com/

Virtuaalitalli Seppele on täysin piirretty virtuaalinen ratsastuskoulu, joka sijaitsee suomalaisissa maalaismaisemissa Liekkijärven lähellä. Talli on toiminut aktiivisesti vuoden 2007 elokuusta lähtien. Seppeleen pääomistaja (80%) on Josefiina ja osaomistaja Anne L. Seppele järjestää ratsastustunteja, hoitajatoimintaa, leirejä, kursseja ja muita tapahtumia. Talli myös majoittaa yksityisiä, piirretyin kuvin varustettuja hevosia.

Sisällysluettelo

Historia

Seppele aloitti toimintansa elokuussa 2007 yhdeksän hevosen voimin. Perustaja oli Anne L. Tunnit sekä hoitajatoiminta pyörähtivät heti käyntiin ja syksyn 2007 mittaan talliin muutti ensimmäiset yksityiset vuokralaiset. Maneesi valmistui syksyn aikana. Loppusyksystä tallia laajennettiin ja lisää hevosia hankittiin talliin monipuolistamaan tuntihevoskantaa.

Vuonna 2008 hoitajamäärät kasvoivat ja useilla hevosilla oli kaksikin hoitajaa. Kesän mittaan tallilla järjestettiin leirejä ja kursseja. Loppusyksystä 2008 valmistui talliin lisäosa, jossa oli karsinat viidelle hevoselle.

Keväällä 2009 Josefiina siirtyi tallin pääomistajaksi. Toiminta jatkui ja tallilla järjestettiin aktiivisesti tunteja, tapahtumia, leirejä ja myös tallin sisäinen kerho toimi.

Vuoden 2010 aikana hoitajia huomioitiin enemmän ja yleisesti kannustettiin laadukkaaseen ja rentouttavaan virtuaalihevosteluun.

Toiminta

Seppeleen toiminta pyörii pääasiassa Seppeleen omalla foorumilla, Tallipostissa.

Hoitajatoiminta

Hoitajat pitävät huolta hevosten hyvinvoinnista ja varusteiden kunnosta. Hoitajat hakevat hevoset tarhoista ennen tuntien alkua ja satuloivat ne. Hoitajat opastavat alkeiskurssilaisia hevosenhoidon perusteissa. Hoitohevosellaan hoitaja saa ratsastella melko vapaasti, kunhan katsoo itse, että hevosen liikuntamäärä päivässä pysyy kohtuullisena. Kaikki tämä tapahtuu kirjoittamalla vapaamuotoisia tarinoita, piirtämällä kuvia tai sarjakuvia. Hoitaja lisää teoksensa hoitohevosensa foorumipohjaiseen päiväkirjaan. Tavoitteena on, että hoitaja hoitaisi vähintään 1-2 kertaa kuukaudessa.

Hoitajaksi hevosille haetaan hoitajahauissa, jotka tallin ylläpito julkaisee, kun hevoselle tarvitaan hoitajaa. Seppeleen hevosille otetaan 1 hoitaja / hevonen.

Aktiivisuudesta palkitseminen

Nykyisin (2011-->) hoitajia palkitaan hoitajille suunnatuilla tapahtumilla (esim. leirit ja tempaukset) ja ns. spe-palkinnoilla. Spe- eli spesiaalipalkinnot ovat piirrettyjä kuvia tai sarjakuvia, joissa hoitaja puuhastelee hoitohevosensa kanssa. Palkinnon voi saada esim. huolella kirjoitetusta hoitotarinasta. Hoitaja saa merkinnän palkinnosta omalle kohdalleen henkilöesittelysivulla. Lisäksi toukokuussa 2011 otettiin käyttöön merkkijärjestelmä. Hoitaja voi kerätä aktiivisella toiminnallaan itselleen merkkejä.

Vuosina 2007-2010 Seppeleessä on ollut käytössä erilaisia kuvapalkitsemismuotoja. HM-palkinnon eli hoitomerkintäpalkinnon hoitaja sai, kun hän oli saavuttanut tietyn rajapyykin hoitomerkintöjen määrässä (esim. 15 tai 50 hoitomerkintää). Kohokohta- eli kohispalkinnon sai, kun hoitaja oli yltänyt kolme kertaa Kuukauden Kohokohtiin. Kuukauden Kohokodissa Seppeleen ylläpito valitsi 3-10 kuukauden parasta piirrosta, sarjakuvaa sekä hoitotarinaa, ja antoi kommentit niistä.

Yksityisten omistajia palkitaan samoilla kriteereillä kuin hoitajia.

Ratsastustunnit

Seppeleen ratsastustunnit ovat pääasiassa tarinatunteja, joita tallin ylläpito pitää. Aikaisemmin tuntien opettajina toimi myös muita henkilöitä. Joskus tunti esitetään myös sarjakuvan muodossa. Tunnin kulusta piirretään usein myös kuva sekä erilaisia kaaviokuvia käytetään havainnollistamaan, mitä tunneilla tapahtuu. Seppeleen tunneilla ratsastetaan pääasiassa tallin omilla tuntihevosilla tai tallissa asuvilla yksityisillä.

Ratsastustunnille osallistuja maksaa tuntinsa kirjoittamalla tarinan, piirtämällä kuvan tai sarjakuvan.

Leirit ja kurssit

Seppeleessä järjesteään monipuolisesti leirejä: teoriapainotteisista istuntaleireistä viikon mittaisiin vaelluksiin. Seppeleen tiluksilla on kaksi leirimökkiä, joissa leiriläiset majoittuvat. Leirit toimivat usein kehystarina-systeemillä. Siinä leirin pitäjä suunnittelee leirin aikataulun sekä aiheet ja jakaa jokaiselle leiriläiselle kehystarinan kirjoitettavaksi. Esim. Tiina kirjoittaa leirin tiistai-iltapäivästä, jolloin käytiin hevosia uittamassa. Muut leiriläiset saavat kirjoittaa lisätarinan tai piirtää lisäkuvan, joka perustuu kehystarinaan. Usein leiriin kuuluu myös leirin järjestäjän pitämiä tunteja, joista myös suoritetaan tuntimaksu.

Kurssit ovat leirejä usein lyhyempiä ja kurssien aikana ei ole välttämättä yöpymismahdollisuutta Seppeleessä. Joskus kurssitkin toimivat kehystarinoiden avulla, toisinaan kurssit ovat sarja tunteja, joista osallistujat maksavat tuntimaksun.

Yksityiset hevoset

Seppeleessä vuokralla asuva hevonen saa täyden ylläpidon ja oman sivun Seppeleeseen. Omistajalla tulee kuitenkin olla hevoselle oma, toimiva ja päivittyvä kotisivu. Omistaja myös päivittää itse hevosen hoitopäiväkirjat ja huolehtii hevosen hoitajista.

Hevosen täytyy elää aktiivista elämää ja omistajan oletetaan osallistuvan myöskin tallin elämään aktiivisesti. Yksityiset hevoset voivat osallistua tunneille, ratsastajan tulee kuitenkin maksaa normaali maksu tunnista.

Kasvatus

Seppeleen kasvatus on hyvin pienimuotoista. Varsoja syntyy vain muutama vuodessa. Kasvattajanimenä toimii Seppeleen.

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet
Muuttujat
Toiminnot
Valikko
Wiki
Työkalut