Dollar's Farm

Virtuaaliwiki

Loikkaa: valikkoon, hakuun
Dollar's Farm
Perustettu2001
YlläpitäjäJenny V
ToimintamuotoSiittola
TilanneLopettanut
Omat sivutkadonnut

Dollar's Farm (tunnettu alkuvuosinaan myös nimellä siitos- ja kilpatalli Dollar) kasvatti aktiivisesti gotlanninrusseja ja friisiläisiä, sekä pienimuotoisesti haflingereita ja suomenpienhevosia. Satunnaisia kasvatteja on syntynyt myös roduista fwb, saddlebred ja morgan. Talli järjesti alkuvuosinaan ahkerasti myös kilpailutoimintaa. Kasvattajaniminä käytettiin nimiä Dollarin ja Dollar's.

Ensimmäiset tiedossa olevat kasvatit ovat Dollar's Wild Rocy (friisiläisori s. 15.4.2002) ja Dollarin Aaron (s. 10.3.2002). Viimeiset kasvatit syntyivät ilmeisesti vuonna 2004. Tarkkaa kasvattilistaa ei löydy edes web archivella enää, mutta määristä kertoo jotakin se, että pelkästään vuoden 2004 listalta löytyy 113 kasvattia. Vuonna 2004 ei syntynyt enää yhtäkään friisiläiskasvattia, ja Dollar's Farm painottuikin lopulta vahvasti russikasvatukseen. Dollar's Farmin kasvatteja näkyy vielä nykyäänkin erityisesti russien, mutta myös friisiläisten suvuissa.

Dollar's Farmin lopetellessa useita hevosten ja ponien sivuja poistettiin kokonaan. Tämä on ollut erityisen suuri harmi russikasvattajille, sillä monien nykyäänkin suvuissa vaikuttavien ponien sivut katosivat jäljettömiin. Niitä ei löydä edes Web Archive. Tämän vuoksi jotkut kasvattajat alkoivat jopa vältellä Dollar's sukuisia hevosia, sillä suvut eivät enää olleet mitenkään selvitettävissä kokonaisten sukupolvien kadottua.

Sisällysluettelo

Tunnettuja hevosia ja kasvatteja

Tallin suvuttomista kantahevosista ja poneista erityisen merkittäviä olivat russ-ori Get a Me ja russtamma Keeping, jotka näkyvät russponisuvuissa edelleen. Molemmat olivat Dollar's Farmin ensimmäisiä russeja.

Russtamma Dollarin Incantation (KTK-II, YLA-I, KRJ-I, KERJ-II, VVJ-I) on yksi menestyneimmistä ja merkittävimmistä Dollar's farmin russikasvateista. Se näkyy nykysuvuissa ainakin kahden eri jälkeläisen kautta.

Kasvattilista

Lista ei ole täydellinen. Dollar's Farm keksi poneja myös kasvattajanimensä alle, esimerkkinä mm. ori Dollarin Varaslähtö (KTK-II, YLA2), ori Dollarin Tunteeton, ja tamma Dollarin Marquerite.

Dollarin - alkuiset

Dollar's - alkuiset

Lähteet

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet
Muuttujat
Toiminnot
Valikko
Wiki
Työkalut