Etusivu

Virtuaaliwikistä
Versio hetkellä 13. heinäkuuta 2013 kello 21.18 – tehnyt Marsupieni (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wiki.png
Perustettu 22.11.10
Perustaja Marsupieni
Tarkoitus Koota virtuaalimaailman "perimätieto" kaikkien nähtäville.
Lisenssi CC by-nc-sa 3.0
Alusta MediaWiki v. 1.16.0

Virtuaaliwiki on 22.11.10 perustettu wiki virtuaalihevosharrastajille. Tavoitteena on koota yhteen paikkaan virtuaalimaailmaan liittyviä artikkeleita, ja siten auttaa etenkin aloittelijoita ja uusia harrastajia pääsemään mukaan harrastukseen. Toki wiki toimii myös muistinvirkistyksenä vanhemmille harrastajille.

Erityisen tärkeää on koota tietoa virtuaalimaailman historiasta, sillä kymmenen vuoden takaiset tapahtumat ovat jo jäämässä unohduksiin harrastajien vaihtuessa. Historiatieto on tärkeää myös uusille harrastajille, sillä se auttaa heitä pääsemään nopeammin sisälle harrastukseen. Esimerkiksi uuden kasvattajan on hyvä tietää jotain rotunsa historiasta. Toinen tärkeä tehtävä on koota virtuaaliopasta aloitteleville harrastajille. Virtuaalioppaan artikkelit käsittelevät harrastukseen liittyviä sääntöjä, vinkkejä ja ohjeita, sekä virtuaalihevossanastoa. Wikissä käsitellään myös yhdistyksiä, ikääntymissysteemejä, kilpailemista ja muita yleisiä aiheita.

Kaikki wikin artikkelit käsittelevät virtuaalihevosia ja virtuaalihevosharrastusta! Tiedot eivät päde sellaisinaan reaalimaailmassa.

Mistä aloittaa?

Tervetuloa tutustumaan Virtuaaliwikiin! Wikin tarkoituksena on koota yhteen paikkaan virtuaaliharrastukseen liittyviä artikkeleita ja näin säilyttää tietoa. Virtuaaliwiki tarjoaa myös virtuaalioppaan uusille harrastajille. Mikäli mielestäsi jotain tärkeää puuttuu, voit kirjoittaa asiasta itse, tai esittää toivomuksen että siitä kirjoitettaisiin! Wikiin tutustuminen kannattaa aloittaa sisällysluettelon ja virtuaalioppaan selaamisella.

Kuka tahansa voi edesauttaa tiedon kokoamista kirjautumalla wikiin ja luomalla artikkelin tai muokkaamalla vanhaa. Koska tarkoitus on jakaa tietoa, kannattaa miettiä onko sitä tarpeeksi, jotta voisi artikkelin kirjoittaa! Omat mielipiteet ja oletukset kannattaa pitää omana tietonaan, ja kirjoittaa ainoastaan faktoja. On myös ihan hyväksyttävää pyytää jotakuta kirjoittamaan artikkeli toivomastaan aiheesta! Muistakaa, että wikissä kaikilla on täysi oikeus muokata mitä tahansa artikkelia, ellei se ole ylläpitäjän toimesta lukittu. Yksikään artikkeli ei siis ole kenenkään oma. Artikkelien sotkeminen on kuitenkin hyödytöntä, sillä versiohistoriasta on hyvin helppo kaivaa esiin artikkelin vanha versio.