Ionic

Virtuaaliwikistä
Versio hetkellä 14. heinäkuuta 2014 kello 12.01 – tehnyt Sirpa (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ionic
Perustettu 2004
Ylläpitäjä Sirpa ja Virginia
Toimintamuoto siittola
Tilanne toiminnassa
Omat sivut http://www.hevosmaailma.net/Ionic/

Historia lyhyesti

Ionic julkaistiin alkuvuodesta 2004, mutta sen suunnittelu oli alkanut jo aiemmin syksyllä 2003 lopetetun Marinean virtuaalisiittolan raunioilta. Virginia omisti Marineasta puolet sen lopettaessa ja suuri osa Marineasta myymättä jääneistä hevosista siirtyi Ioniciin. Ionic oli alusta asti suurtalli, jossa oli tarkoituksena kasvattaa useita eri rotuja eikä murehtia hevosmäärästä.

Sirpa (lyhyemmin S) tuli kuvioihin mukaan keväällä 2005 ja hän pyöritti tallia puolitoista vuotta omissa nimissään vaikka Virginia toimi koko ajan apuna tallinpidossa. Sen jälkeen Virginia palasi takaisin viralliseksi omistajaksi sekä Ionicille että vuoden 2006 aikana perustetulle Gin Ahaltek-tallille, joka alunperin oli Ionicin ahaltek-puoli.

Suurin osa Ionicin kasvateista saa kasvattajatunnuksen Ion, islanninhevosella frá Jón, mutta ajoittain käytetään myös tunnuksia Ionin tai Iostream. Kladrubinhevoset ja arabit eivät saa kasvattajatunnusta lainkaan.

Kasvatustoiminta

Lue tarkemmin Ion ja Iostream-kasvattajatunnuksien sivuilta.

Muu toiminta

Ajoittain Ionicissa on järjestetty erilaisia kilpailuita, ratsastuskilpailuita eri lajeissa, näyttelyitä ja raveja. Kirjoitushetkellä (06/12) siellä järjestetään melko aktiivisesti VSN-näyttelyitä.

Ionicilla on myös oma seura ION, mutta se on epäaktiivinen.

Hevosten keksiminen

Ioniciin on koko sen historian ajan keksitty paljon suvuttomia hevosia. Tärkein syy tähän on se, että tallissa on aina kasvatettu rotuja, jotka ovat virtuaalimaailmassa harvinaisia ja joita ei ylipäänsä muilta talleilta löydy. Toinen syy on keksimisen helppous ja se, ettei keksityltä hevoselta vaadita mitään (vrt. kasvattien myyntiehdot). Hevosia on keksitty myös yleisiin rotuihin ja tällä hetkellä esimerkiksi Ionicin arabikanta polveutuu suurelta osin Ionicin omista hevosista.

Nykyisin suuri osa Ioniciin (ja Pinkkiin sekä Gin Ahaltekiin) keksityistä hevosista saa nimensä perään tuontitunnuksen GA. Se ei ole kasvattajatunnus eikä siis rekisteröity VRL:ään.

Lähteet