Käyttäjä:Stina

Virtuaaliwikistä
Versio hetkellä 11. joulukuuta 2010 kello 07.33 – tehnyt Stina (keskustelu | muokkaukset) (→‎Matkaratsastusjaos (ViMarJa))
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Stina on aloittanut virtuaalihevoset vuonna 2001 vanhemmalla iällä. Falcon Stables oli ensimmäinen talli, johon tie vei useamman kerran ja se on edelleen pysynyt kultaisena muistoissa. Harrastuksen alusta kiitos kuuluu Falcon Stablesin (sittemmin mm. Whitewoodin, Redrock Farmin ja Yep Trottersin) omistajalle Leena T.:lle, joka auttoi kaikessa mahdollisessa sekä salli oman pikkutallini liittämisen Falcon Stablesin kupeeseen.

Tällä hetkellä Stina pyörittää omaa tallia, ylläpitää lännenratsastusyhdistystä (VLRY), matkaratsastusyhdistystä (VMRY) ja foorumia (FVP), kirjoittaa Vippokseen ja on yleensäkin mukana aina kaikessa.


Virtuaaliharrastukseni menneisyydestä nykyhetkeen

Tämän katsauksen on tarkoitus kertoa lyhyesti tekemisistäni ennen nykyhetkeä.

Tallihistoria

Pyrkimyksistä huolimatta talleja on kerääntynyt liiaksikin. Tämän osion on tarkoitus esitellä kaikki hetkenkään pitämäni virtuaalitallit.

Salidsbury Farm (2001-)

Vuonna 2001 elokuussa perustettu lännenratsastustalli. Aloitti "Stinan lännenpainotteisena harrastetallina" ennen nimen syntymistä. Salidsburyn loppuliite on vaihdellut hieman tallin eläessä, Farm ollut käytössä pisimpään ja useampaan otteeseen. Tuttavallisesti talli tunnetaan nimellä "SDB". Kasvatusrodut vaihtuneet vuosien varrella lajien vaihdellessa, nykyään (2004->) kasvatuksessa quarterhevoset kasvattajanimillä HOW ja Sbys. Yhä toiminnassa.

Mayfair Fields (2002-2003?)

Hyvin lyhytikäiseksi jäänyt ei-lännenhevosten koti. Salidsburyyn alkoi kerääntymään huolestuttavissa määrin erityisesti kouluhevosia ja koin viisaammaksi erottaa ne Salidsburystä. Mayfair järjesti joitakin kilpailuja sekä majoitti muutamia yksityisiä, lähinnä blow'n hevosia. Tänä aikana luotiin pohja puoliverikasvatukselle Z-kasvattien myötä.

Eirith Forests (2002?-2003)

Eirith Forests oli myöskin lyhytikäinen yritys järkeistää harrastustoimintaani. Eirith yhdisti Salidsburyn ja Mayfairin samaan tilaan. Mukana oli myös yksityisiä, kasvatusrotuna australian puoliverinen (virtuaalirotu siinä mielessä, että vaati ASH-perimää) kasvattajanimellä Eirith. Eirithin kasvateista Eirith Maida Vale niitti erityistä menestystä ollen muun muassa Yleislaatuarvostelun (YLA) parhaimmilla pisteillä palkittu hevonen joitakin aikoja.

Eirith Forests alkoi nopeasti tuntumaan turhalta, sillä ei ollut Salidsburyn voittanutta. Hetken aikaa Eirith oli yhteisomistuksessa blown'n (Laura) kanssa ja jäi lopulta hänen omakseen.

MGN Estates (2003)

MGN Estates oli siirtymäajan talli Salidsburyn konseptin uudistuessa. Sen painotus oli pienissä lajeissa (lännenratsastus, matkaratsastus, maastotaito, maastoesteratsastus) ja järjesti joitakin kisoja. Muuten talli toimi sekalaisen harvinaisten rotujen lännenratsujen ja muiden oudompien otusten (mm. KRJ-menestynyt, WRJ-rankingin voittanut Reining-painotteinen suomenhevosori Kumi—Anka) kotina. (MGN tuli sanasta "Magnolia", joka on yksi lempikasvejani.)

Selman Supreemes (2003)

Puolivitsillä tehty ponitalli (shetlanninponeja valjakkopainotteisena, australianponeja yms.), jonka tein oikeastaan koska halusin kokeilla erään tekniikan ominaisuuksia ja hevostalli.netin innoittamana tein erään shetlanninponini nimelliseksi kodiksi. Hetken aikaa nimellisesti omistuksessani ninnun kanssa, jäi ninnulle.

Wickenheim Ranch (2004?)

Wickenheim ei ollut koskaan toiminnassa. Se on listattu tähän vain kertomaan taustaa nykyiselle toiminnalle.

Wickenheimin piti olla pienimuotoisen quarter-kasvatuksen talli. Quarterhevosia päädyin kasvattamaan, koska tämänaikaista Westernjaoksen rankingia hallitsivat suomehevonen, shetlanninponit, puoliveriset ja ties mitkä kaikki. Oli aika todistaa virtuaalimaailmalle, että lännenratsastukseen kuuluva rotu on, ja aina tule ollakin, quarterhevonen.

Harkitsin pitkään, haluanko quarterhevosia tuoda Salidsburyyn, koska SDB oli leimallisesti ollut koko historiansa todella harvinaisten rotujen kotina: australialaisista roduista mustangeihin.

HOW-kasvattajanimi syntyi tämän tallin ideana. "HOW" alunperin tuli mietinnästä, millä voisi erottaa senhetkisen lempihevoseni Whattachap WR:n jälkeläiset vielä 10. polven päässä. HOW on melkein What! Samalla HOW tuli lyhenteenä sanoista "Horse of Wickenheim" — kuinka sopivaa!

Paluu Salidsburyyn (2004?)

Muistaakseni maaliskuussa (13.3.?) Wickenheim-mietintöjen jälkimainingeissa kajosin Salidsburyn esittelyyn ja muutin sen quarterhevos-talliksi. Sillä tiellä ollaan: syntyneitä quarter-kasvatteja noin 120.


Kasvatushistoria

Kasvattajanimet

'S, Z, SDB, SZ

Kasvattajanimillä syntynyt sekalaisia hevosia: part-bred connemaroja, oldenburgeja, australian puoliverisiä ja muita puoliverisiä. Käytössä vuosina 2001-2003, Salidsbury Farm, Mayfair Fields. Sittemmin (ja Z:n tapauksessa jo aiemmin) nimet ovat olleet käytössä toisilla kasvattajilla.

Eirith

Eirith Forestsin aikainen kasvattajanimi. Kaikki syntyneet varsat australian puoliverisiä, jotka nimetty Lontoon metroasemien mukaan. Kasvatteja syntyi noin tusina.

HOW
Sbys

Kasvattajanimi, joka tulee käyttöön vuonna 2011. Hevoset ovat HOW-kasvatuksen tapaan quartereita, mutta Sbys-nimeä käytetään kansainvälisten orien varsoille HOW-tammoista sekä muiden kasvattajien tai keksittyjen hevosten ensimmäisen polven risteytyksille. Sbys-nimen kanssa otetaan huomioon suvuissa esiintyvät nimeämiskäytännöt ja nimet ovat pääasiallisesti pidempiä sekä moniosaisia.

Keksityt hevoset ja tunnus WR

Wickenheimin mainingeissa ja HOW-kasvatuksen alkuun hankittiin viisi keksittyä hevosta: Whattachap, Essence of Joy, Girl of The Night, Skip's Cawliflower ja Shrimaldi's Bambi (jonka vanhemmat olivat Whattachap ja Essence of Joy). Näiden hevosten tunnistamiseksi sekä brändäämiseksi otettiin käyttöön tunnus "WR" nimien perään. Tunnus on edelleen käytössä satunnaisesti Salidsburyn keksityillä hevosilla.

Yhdistys- ja toimintahistoria

Rotuyhdistykset

Part-bred connemarat (PbConn)
Australialaisrotuisten hevosten yhdistys

Virtuaalisen lännenratsastuksen tukiyhdistys (VLRY)

Lännenratsujen arvostelutilaisuudet (vWARV)

Ratsastusseura ZingeRS

Kouluratsastusjaos (KRJ)

Yleislaatuarvostelu (YLA)

Foorumi FVP

Matkaratsastusjaos (ViMarJa)

ViMarJa syntyi 2004 (?) siitä tarpeesta, että VRL:n alainen matkaratsastusjaos ei ollut toiminut enää aikoihin ja laji olisi ollut mukava ottaa kilpailtavaksi. Kysymys VRL:n silloiselta ylläpitäjältä (Mirzu) tuotti vastaukseksi luvan perustaa korvaavan jaoksen.

ViMarJa oli edeltäjiään realistisempi säännöiltään sekä senaikaisessa virtuaalimaailmassa ainutlaatuinen VRL:n jaoksiin nähden. Kilpailuja järjestettiin ja niihin osallistuttiin aktiivisesti. Noin vuoden päästä IRL-syiden takia vetovastuu siirtyi ninnulle. Nykyinen matkaratsastusjaos (VMJ) on ViMarJan perillinen, vaikka säännöiltään, käytännöiltään ja rankingiltaan enemmän ViMarJan edeltäjien kaltainen. VMRY perustuu lähes täysin ViMarJan säännöille ja käytännöille.

Vippos

Stina on kirjoittanut Vippokseen artikkeleita sekalaisista aiheista vuosia ja toimi päätoimittajana yhden numeron verran vuonna 2004. Uudessa Vippoksessa esiintyy vakipalsta "Lännen tuulia", joka keskittyy lännenratsastuaiheisiin Salidsburyn näkökulmasta.

Matkaratsastusyhdistys (VMRY)

VMRY siirtyy Stinan ylläpitoon joulukuun 2010 aikana.

Muuta

Virtuaalisukat

Vuodenaikaikääntyminen (VAI)

Vuodenaikaikääntyminen syntyi halusta saada jokin helppolaskuinen ja suhteellisen hidas ikääntymisjärjestelmä. Idea lähti Redrock Farmilla käytetystä ikääntymisestä, joka kuitenkaan ei ollut kovin helppolaskuinen. Näin muotoutui ikääntyminen, jossa normaali 52-viikkoinen vuosi jaetaan neljään 13 viikon osaan ja jokainen näin syntynyt virtuaalivuosi neljään vuodenaikaan. Ikääntyminen on lanseerattu 2004 ja levinnyt käyttöön muillekin talleille Salidsburyn ulkopuolelle.

HOWbase

HOWbase tallettaa kaikki Salidsburyssä asuneet quarterit, HOW-kasvatit ja kasvatukseen vaikuttaneet hevoset yhteen paikkaan säilöön perustietojen, sukutaulun ja jälkeläislistan muodossa. Sivu HOWbasessa on jokaisen Salidsburyn hevosen ensimmäinen oma sivu. Sivut eivät poistu ennen kuin palvelin lopettaa toimintansa.