KATT

Virtuaaliwiki

Versio hetkellä 30. elokuuta 2012 kello 13.28 – tehnyt Virginia (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

KATT (Kings Agening Two Times) on Alexiina C:n kehittelemä ikääntymistapa, jossa yksi oikea reaalivuosi (IRL) sisältää kaksi virtuaalista (URL) vuotta.

1 IRL a = 2 URL a

Ikääntyminen luotiin alunperin Kings Roadin hevosille vuonna 2010, kun muut ikääntymistavat tuntuivat liian nopeilta, mutta täysi reaali-ikääntyminen taas hieman liian hitaalta. Tapa sopii erityisesti tarinapainotteisille talleille ja hevosille, mutta on kaikkien halukkaiden vapaassa käytössä. Virtuaalihevonen ikääntyy kahdesti vuoden aikana kesä- ja joulukuun lopussa 30. päivä, riippumatta sen synnyinpäivästä. Jos hevonen syntyy touko- tai kesäkuun aikaan, se ikääntyy poikkeuksellisesti seuraavan kerran vasta saman vuoden joulukuussa. Samoin tapahtuu, mikäli hevonen syntyy marras- tai joulukuussa, jolloin se tulee yhden vuoden ikään vasta seuraavana kesänä.

KATT II

Kesällä 2012 syntyi toinen nopeampi versio KATT-ikääntymiselle. Periaate on sama, mutta ikääntymisvauhti tuplaantunut.

1 IRL a = 4 URL a

Yhteen oikeaan (IRL) vuoteen mahtuu neljä virtuaalista (URL) vuotta. Ikääntyminen tapahtuu aina maaliskuun, kesäkuun, syyskuun ja joulukuun lopussa 30. päivä, riippumatta siitä koska hevonen on syntynyt. Vuodenvaihto on siis joka kolmas kuukausi. Hevonen ikääntyy syntymästään seuraavan kerran heti lähimmän ikääntymispäivän kohdalla. Jos hevonen on esimerkiksi syntynyt 25. päivä maaliskuuta, omistaja voi itse päättää ikäännyttääkö hevosensa heti kuun lopussa vai odottaako vasta seuraavaan kertaan kesällä.

Tammojen kantoaika

KATT:n mukaan ikääntyvät tammat kantavat yhteensä viisi reaalikuukautta (5 IRL kk). Aika lasketaan astutuskuukausi mukaan lukien vajaan puolen vuoden päähän. Varsomispäivä on vapaammin valittavissa kyseisestä kuukaudesta, mutta yleensä se lähentelee ainakin viikolla samaa päivää kuin astutuspäivä. KATT II:n tammat kantavat noin kaksi kuukautta (2 kk), mutta kuten alkuperäisessäkin ikääntymisessä, myös tässä kantoaika voi vaihdella yksilökohtaisesti.


Lähteet

Kehittelijänsä alkuperäiset muistiinpanot.

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet
Muuttujat
Toiminnot
Valikko
Wiki
Työkalut