Ero sivun ”Kalliovuortenponi” versioiden välillä

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
p
 
Rivi 5: Rivi 5:
 
  | Alkuperämaa = Yhdysvallat
 
  | Alkuperämaa = Yhdysvallat
 
  | Polveutuminen = mustangi, muut paikalliset hevoset
 
  | Polveutuminen = mustangi, muut paikalliset hevoset
  | Muitanimityksiä = kalliovuortenhevonen, Rocky Mountain Horse/Pony, RMH
+
  | Muitanimityksiä = kalliovuortenhevonen, RMH/rmh (lyhenne), Rocky Mountain Horse (engl),
 
  | käyttötarkoitus = ratsu, askellajihevonen
 
  | käyttötarkoitus = ratsu, askellajihevonen
 
  | värit = hopeanmusta ja -ruunikko toivotuimmat, esiintyy myös perusvärejä, voikkovärejä, hallakkovärejä, päistärikköä ja erittäin harvinaisena samppanjaa
 
  | värit = hopeanmusta ja -ruunikko toivotuimmat, esiintyy myös perusvärejä, voikkovärejä, hallakkovärejä, päistärikköä ja erittäin harvinaisena samppanjaa

Nykyinen versio 11. heinäkuuta 2011 kello 14.53

Kalliovuortenponi
Kalliovuortenponi.jpg
Tyyppi lämminverinen ratsu
Alkuperä ja käyttö
Alkuperämaa Yhdysvallat
Polveutuminen mustangi, muut paikalliset hevoset
Muita nimityksiä kalliovuortenhevonen, RMH/rmh (lyhenne), Rocky Mountain Horse (engl),
Käyttötarkoitus ratsu, askellajihevonen
Ominaisuudet
Värit hopeanmusta ja -ruunikko toivotuimmat, esiintyy myös perusvärejä, voikkovärejä, hallakkovärejä, päistärikköä ja erittäin harvinaisena samppanjaa
Säkäkorkeus reaalimaailmassa 147-160 cm

Historia virtuaalimaailmassa

Kalliovuortenponi on suht uusi tulokas virtuaalimaailman rotuvalikoimassa. Ensimmäinen vähänkään suurempi omistaja ja kasvattaja oli ja on Ionic, joka aloitti rodun parissa vuonna 2004. Ionicin ensimmäiset rmh-kasvatit syntyivät saman vuoden kesänä. Tuolloin ei kalliovuortenponeja juuri näkynyt virtuaalimaailmassa, ei edes satunnaisia hajayksilöitä, joten Ionicissa kasvatus aloitettiin lähes täysin puhtaalta pöydältä. Ensimmäisiä kalliovuortenponien kantahevosia Ionicissa olivat oriit Samba di Janeiro ja Grand Canyon Coyote sekä tammat Grand Canyon Monabell ja Darkest Mocha.

Melko nopeasti amerikkalaisiin rotuihin erikoistunut West Life Farm keksi myös muutamia suvuttomia kalliovuortenponeja ja aloitti niiden pohjalta pienimuotoisen kasvatuksen. West Life Farmin tuontihevosia olivat ainakin oriit Failed Escape ja Bravo Guerrero, ja tamma Shingles. Luultavasti muitakin hevosia oli, mutta ne ovat kadonneet Geocities.comin mukana.

Myöhemmin moni muukin talli on ottanut kalliovuortenponit omakseen. Vuosien mittaan ainakin joitain yksilöitä ja jonkinlaista kasvatustoimintaakin on löytynyt ainakin Bayou d'Armensista, Branwenista, Djoehemista ja erityisesti Knoxdalesta, jonka Yankees-osasto on keskittynyt miltei pelkästään juuri kalliovuortenponeihin ja joka on Ionicin ohella yksi suurimmista ja pitkäaikaisimmista kasvattajista. Nämä kaikki mainitut kasvattajat ja omistajat ovat keksineet ainakin muutamia suvuttomia hevosia jalostuskäyttöön.

Värit

Kalliovuortenponin suosituimpia ja tavoitelluimpia värejä reaalimaailmassa ovat hopeavärit hopeanmusta ja hopeanruunikko. Näiden lisäksi rodulla esiintyy tietysti myös perusvärejä eli ruunikkoa, rautiasta ja mustaa.

Voikkovärejä pääasiassa yksinkertaisina, mutta joskus harvoin myös kaksinkertaisina.

Hallakkovärejä esiintyy myös, mutta ne ovat melko harvinaisia sekä reaali- että virtuaalimaailmassa.

Virtuaalimaailmassa on tiettävästi ollut ainakin yksi samppanjavärinen, suvuton jalostushevonen, mutta samppanjaväritys on erittäin harvinainen kalliovuortenponeilla. Reaalimaailmassa sitä ei varsinaisesti lasketa sallittuihin väreihin, mutta sitä saattaa silti esiintyä joko puhtailla kalliovuortenponeilla tai lähisukuisissa hevoskannoissa.

Päistärikköjä kalliovuortenponeja esiintyy virtuaalimaailmassa muutamia sukulinjoja ja se on sallittu, joskin harvinainen väri reaalimaailmassakin. Kimo sen sijaan on äärimmäisen harvinainen virtuaalimaailmassa ja sitä ei välttämättä esiinny lainkaan. Reaalimaailmassa se on kyllä hyväksyttyjen värien listalla.

Etupolven tai kintereen ylittäviä sukkia ei saa kalliovuortenponilla olla eikä suuria päämerkkejä tai valkoisia laikkuja mahassa. Tällä pyritään karsimaan pois sabinokirjavuus. Lähisukuisissa hevoskannoissa suuria merkkejä kyllä esiintyy.

Lähteet