Ero sivun ”Mangalarga” versioiden välillä

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
 
Rivi 12: Rivi 12:
  
 
==Historia virtuaalimaailmassa==
 
==Historia virtuaalimaailmassa==
Mangalarga on varsin uusi tulokas virtuaalimaailmassa. Ioniciin ensimmäisen yksilöt tulivat joskus vuoden 2005 tienoilla ja samaan aikaan niitä hankittiin jonkin verran myös RDN:ään. Mahdollisesti jo tätä ennenkin oli saattanut joillain talleilla olla yksittäisiä mangalargoja, mutta ne ovat jääneet pimentoon suuremmalta yleisöltä. Myöhemmin mangalarga sai jonkin verran suosiota askellajihevosia harrastavilla talleilla, se oli uusi, eksoottinen lisä rotuvalikoimaan. Siitä huolimatta se on erittäin harvinainen rotu nykyäänkin, vain aktiivisia kasvattajia ei ole ainoatakaan, satunnaisia varsoja syntyy muutamalla suurtallilla.
+
Mangalarga on varsin uusi tulokas virtuaalimaailmassa. Ioniciin ensimmäisen yksilöt tulivat joskus vuoden 2005 tienoilla ja samaan aikaan niitä hankittiin jonkin verran myös RDN:ään. Mahdollisesti jo tätä ennenkin oli saattanut joillain talleilla olla yksittäisiä mangalargoja, mutta ne ovat jääneet pimentoon suuremmalta yleisöltä. Myöhemmin mangalarga sai jonkin verran suosiota askellajihevosia harrastavilla talleilla, se oli uusi, eksoottinen lisä rotuvalikoimaan. Siitä huolimatta se on erittäin harvinainen rotu nykyäänkin, satunnaisia varsoja syntyy muutamalla suurtallilla ja ainoa aktiivinen kasvattaja on [[Tijuana stables]].
  
 
==Erikoisaskellajit==
 
==Erikoisaskellajit==

Nykyinen versio 8. toukokuuta 2011 kello 18.35

Mangalarga
[[Tiedosto:|200px|thumb|center| ]]
Tyyppi lämminverinen, ratsu
Alkuperä ja käyttö
Alkuperämaa Brasilia
Polveutuminen portugalilaiset rodut, paikalliset brasilialaiset rodut
Muita nimityksiä Mangalarga Marchador, Mangalarga Paulista
Käyttötarkoitus ratsu, askellajihevonen
Ominaisuudet
Värit kaikki hyväksytään
Säkäkorkeus 147-157 cm (oriit), 140-154 cm (tammat)

Historia virtuaalimaailmassa

Mangalarga on varsin uusi tulokas virtuaalimaailmassa. Ioniciin ensimmäisen yksilöt tulivat joskus vuoden 2005 tienoilla ja samaan aikaan niitä hankittiin jonkin verran myös RDN:ään. Mahdollisesti jo tätä ennenkin oli saattanut joillain talleilla olla yksittäisiä mangalargoja, mutta ne ovat jääneet pimentoon suuremmalta yleisöltä. Myöhemmin mangalarga sai jonkin verran suosiota askellajihevosia harrastavilla talleilla, se oli uusi, eksoottinen lisä rotuvalikoimaan. Siitä huolimatta se on erittäin harvinainen rotu nykyäänkin, satunnaisia varsoja syntyy muutamalla suurtallilla ja ainoa aktiivinen kasvattaja on Tijuana stables.

Erikoisaskellajit

Mangalargalla on periaatteessa kaksi erikoisaskellajia, marcha batida ja marcha picada. Molemmat ovat nelitahtisia, batida on diagonaalinen, picada lateraalinen (ts. saman puolen jalat liikkuvat yhtä aikaa). Lähteissä on hieman eri tietoa siitä, osaavatko mangalargat ravata kaksitahtista, diagonaalista ravia lainkaan.

Lähteet