Marinea

Virtuaaliwikistä
Versio hetkellä 14. tammikuuta 2011 kello 23.33 – tehnyt Virginia (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: {{Talli | Virtuaalitalli = Marinean virtuaalisiittola | perustettu = alkusyksyllä 2002 | ylläpitäjä = Marinka, myöhemmin yhdessä Virginian kanssa | toimintamuoto = siittola...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Marinean virtuaalisiittola
Perustettu alkusyksyllä 2002
Ylläpitäjä Marinka, myöhemmin yhdessä Virginian kanssa
Toimintamuoto siittola
Tilanne lopettanut vuonna 2003
Omat sivut http://www.oocities.com/marinean_vs/

Historia lyhyesti

Marinea aloitti toimintansa alkusyksyllä 2002, jolloin Marinka perusti sen. Marinka oli aiemmin hoitanut muutamia virtuaalihevosia ja päätti kesällä 2002 perustaa oman tallin Virginian rohkaisemana ja auttamana. Alunperin Marinean kasvatusroduiksi valittiin azteca ja budjonny. Aztecan jalostusta varten talliin ostettiin ja keksittiin andalusianhevosia, quartereita ja criollotammoja. Budjonnyt olivat tuolloin harvinaisia, joten ne pääasiassa keksittiin itse.

Melko pian Marinean perustamisen jälkeen Virginia alkoi vakavissaan kehitellä RBSH-rotua, jonka yksi kantarotu budjonny on. Marinean kasvatusrotu vaihtui budjonnysta RBSH:ksi. Vielä myöhemmin vuoden 2002 puolella Marineasta päätettiin tehdä oriasema, jonne hankittiin useiden eri rotujen oreja ja jonkin verran myös tammoja omaa jalostusta varten. Aztecojen jalostuksesta luovuttiin melko nopeasti sen takia, että niille oli hankalaa hankkia kuvia.

Vuoden 2003 alusta Virginia tuli virallisesti Marinean toiseksi omistajaksi. Tällöin tallille alettiin ostella myös yhä enenevässä määrin ahaltekejä, joita Virginia oli kasvattanut jo aikaisemmin. Ahaltekestä tuli kevään ja kesän 2003 kuluessa yksi Marinean tärkeimmistä kasvatusroduista, mutta niiden lisäksi tallilla syntyi varsoja useista eri roduista: RBSH:ita, knabstrupeja, welsh part-bredejä, puoliverisiä, risteytyksiä, arabeja, täysiverisiä, frederiksborgeja, quartereita, tennesseenwalkereita, ylämaanponeja ja andalusianhevosia.

Marinea käytti seuraavia kasvattajatunnuksia: BDJ RBSH:illa, AZT aztecoilla, MVS ja Marinean muilla. Gin-tunnuksella kasvatettiin ahaltekejä ja Marinean aikana Virginian omistamille tammoille syntyi muunkin rotuisia varsoja kuin tekkejä ja ne saivat myös Gin-tunnuksen.

Marinea lopetettiin loppusyksyllä 2003 ja suurin osa sen hevosista myytiin. Myymättä jääneistä osa siirtyi Ioniciin vuoden 2004 puolella.