Marinea

Virtuaaliwikistä
Versio hetkellä 8. kesäkuuta 2011 kello 19.24 – tehnyt Virginia (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Marinean virtuaalisiittola
Perustettu alkusyksyllä 2002
Ylläpitäjä Marinka, myöhemmin yhdessä Virginian kanssa
Toimintamuoto siittola
Tilanne lopettanut vuonna 2003
Omat sivut http://www.oocities.com/marinean_vs/

Historia lyhyesti

Marinea aloitti toimintansa alkusyksyllä 2002, jolloin Marinka perusti sen. Marinka oli aiemmin hoitanut muutamia virtuaalihevosia ja päätti kesällä 2002 perustaa oman tallin Virginian rohkaisemana ja auttamana. Alunperin Marinean kasvatusroduiksi valittiin azteca ja budjonny. Aztecan jalostusta varten talliin ostettiin ja keksittiin andalusianhevosia, quartereita ja criollotammoja. Budjonnyt olivat tuolloin harvinaisia, joten ne pääasiassa keksittiin itse.

Melko pian Marinean perustamisen jälkeen Virginia alkoi vakavissaan kehitellä RBSH-rotua, jonka yksi kantarotu budjonny on. Marinean kasvatusrotu vaihtui budjonnysta RBSH:ksi. Vielä myöhemmin vuoden 2002 puolella Marineasta päätettiin tehdä oriasema, jonne hankittiin useiden eri rotujen oreja ja jonkin verran myös tammoja omaa jalostusta varten. Aztecojen jalostuksesta luovuttiin melko nopeasti sen takia, että niille oli hankalaa hankkia kuvia.

Vuoden 2003 alusta Virginia tuli virallisesti Marinean toiseksi omistajaksi. Tällöin tallille alettiin ostella myös yhä enenevässä määrin ahaltekejä, joita Virginia oli kasvattanut jo aikaisemmin. Ahaltekestä tuli kevään ja kesän 2003 kuluessa yksi Marinean tärkeimmistä kasvatusroduista, mutta niiden lisäksi tallilla syntyi varsoja useista eri roduista: RBSH:ita, knabstrupeja, welsh part-bredejä, puoliverisiä, risteytyksiä, arabeja, täysiverisiä, frederiksborgeja, quartereita, tennesseenwalkereita, ylämaanponeja ja andalusianhevosia.

Marinea käytti seuraavia kasvattajatunnuksia: BDJ RBSH:illa, AZT aztecoilla, MVS ja Marinean muilla. Gin-tunnuksella kasvatettiin ahaltekejä ja Marinean aikana Virginian omistamille tammoille syntyi muunkin rotuisia varsoja kuin tekkejä ja ne saivat myös Gin-tunnuksen.

Marinea lopetettiin loppusyksyllä 2003 ja suurin osa sen hevosista myytiin. Myymättä jääneistä osa siirtyi Ioniciin vuoden 2004 puolella.

Marinean kantahevosia

Marineaan keksittiin melko paljon suvuttomia hevosia kasvatustoiminnan alkuaikoina, mutta mahdollisuuksien mukaan niitä myös ostettiin tai tammoille käytettiin vieraita oreja. Erityisesti täysiverisiä oli tarjolla ja ahaltekejäkin jonkin verran.

Adna

Adna oli suvuton, rautias doninhevostamma, joka keksittiin suoraan Marineaan. Se myös kuoli Marineassa ja jätti jälkeensä 6 RBSH-varsaa.

Colorado

Colorado oli suvuton budjonny-ori. Se oli ensimmäisiä Marineaan ostettuja jalostushevosia. Sen myyjäksi on merkitty Hanna L, joka ilmeisesti piti Heart of the Night-siittolaa. Aikaisemmin (alkuvuonna 2002) Colorado oli Virginian omistuksessa. Coloradon ensimmäinen varsa oli budjonnyori Sydänyön Wiizl, jonka kasvattaja oli Heart of the Night ja josta se, ilmeisesti yhdessä vanhempiensa kanssa ostettiin Marineaan. Colorado kuoli Marinean omistuksissa sen jälkeen kun se oli vanhoilla päivillään ruunattu. Väriltään se oli ruunikko. Colorado jätti ainoastaan 5 varsaa, joista 4 oli RBSH:ita. Tärkeimpiin varsoihin lukeutuu tamma SZ Carolina (e. Wizzerria xx), joka vaikutti myöhemmin Ionicissa.

La Traviata

La Traviata oli suvuton budjonnytamma, joka keksittiin Marineaan tallin alkuaikoina. Se oli väriltään ruunikko ja jätti 6 varsaa, joista yksi (MVS Moria) oli puhdas budjonny, muut RBSH:ita. MVS Moria myytiin Kerpalle siittola Zeniin. Se vaikutti Zenissä budjonny- ja RBSH-jalostuksessa. La Traviata itse kuoli Marineassa.

Miss Magic

Suvuton budjonnytamma, joka ostettiin Marineaan samalta myyjältä kuin Colorado ja sen ja Miss Magicin varsa, ori Sydänyön Wiizl. Magicillä oli yhteensä kahdeksan varsaa, joista 6 oli RBSH:ita ja niiden lisäksi kaksi budjonnya, edellämainittu Sydänyön Wiizl ja viimeiseksi jäänyt Marinean Vronski (i. Danchello). Magic kuoli Marineassa vanhuuteen. Se oli väriltään ruunikko.

Sonette

Sonette oli 152-senttinen, suvuton kabardiinitamma. Se ostettiin Marineaan 23.10.02, Lost River Ranch - nimiseltä tallilta. Väriltään se oli ruunikko. Se varsoi kaksi RBSH-varsaa, ori BDJ Troikan ja tamma BDJ arwenin, molemmat ovat täysiverioreista, joten ne ovat ns. anglo-kabardiineja. Sonette kuoli 18.02.03 Marineassa.

Sydänyön Wiizl

Wiizl oli suvullinen budjonnyori, sen isä oli Colorado, emä Miss Magic ja kasvattaja Heart of the Night-siittola. Myöhemmin se myytiin Marineasta pois, mutta sitä ei myymisen jälkeen ole tiettävästi käytetty jalostukseen. Marineaan se jätti 4 varsaa, joista 3 oli RBSH-varsoja.

Zagadka

Zagadka oli Marineaan keksitty, suvuton RBSH-ori. Se oli ns. anglo-don, sen isäksi oli merkitty täysiverinen ja emäksi doninhevonen. Sen alkuperäinen väri oli rautias. Myöhemmin se myytiin Marineasta pois ja sen myöhemmät vaiheet eivät ole tiedossa, mutta todennäköisesti se ei jättänyt enää varsoja uudella omistajallaan. Marineaan siitä jäi 5 RBSH-varsaa.

Lähteet