Paso fino

Virtuaaliwikistä
Versio hetkellä 11. heinäkuuta 2011 kello 15.04 – tehnyt Virginia (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Paso fino
[[Tiedosto:|200px|thumb|center| ]]
Tyyppi lämminverinen
Alkuperä ja käyttö
Alkuperämaa Puerto Rico
Polveutuminen espanjalaiset hevoset
Muita nimityksiä PF (lyhenne)
Käyttötarkoitus askellajihevonen, harrasteratsu
Ominaisuudet
Värit yksivärinen
Säkäkorkeus yleensä n. 135-152 cm, mutta voi olla suurempikin

Historia virtuaalimaailmassa

Paso finoja on todennäkösesti ollut virtuaalimaailman alkuaikoina hyvin vähän, vain satunnaisia hajayksilöitä. Niistä ei ole tietoa säilynyt, saati että niitä näkyisi mitenkään nykyisten paso finojen suvuissa. Joitain yrityksiä pasosiittoloiden perustamiseksi oli, mutta yksikään niistä ei ollut merkittävä tai pitkäikäinen.

Vuonna 2005 aloitti tiettävästi ensimmäinen pasoyhdistys, tuolloin oli pasoja muutamilla talleilla pääasiassa askellajikäytössä. Ilmeisesti yhdistys ei tuolloin ottanut tulta ja tuli unohdetuksi varsin pian. Sama ylläpitäjä yritti uudelleen yhdistyksen perustamista vuonna 2007 ja keräsi kasaan melko kattavan tietopaketin pasoista (yhdistys oli sekä paso finoille että perunpasoille), mutta sekin unohtui melko pian perustamisensa jälkeen. Sivut kuitenkin löytyvät netistä edelleen (kevät 2011). Tallilistalla on kaksi pelkkiin pasoihin erikoistunutta tallia ja tämän lisäksi pasoja on kasvatettu muutamalla suurtallilla, kuten Branwenissa ja Ionicissa.

Paso finot ovat kautta historian olleet varsin harvinaisia virtuaalimaailmassa, vaikka joskus joissain ARJ-kilpailuissa on niille järjestetty jopa oma luokkansa. Yleensä nämä luokat ovat olleet avoimet sekä paso finoille että perunpasoille. Kirjoitushetkellä pasoja löytyy vain muutamalta tallilta eikä mitään järjestäytynyttä kasvatustoimintaa juuri ole.

Lähteet