Virtuaalisten Suomalaisten Puoliveristen Yhdistys

Virtuaaliwikistä
Versio hetkellä 18. lokakuuta 2012 kello 20.23 – tehnyt Yogi (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Virtuaalisten Suomalaisten Puoliveristen Yhdistys
Lyhenne VSPY
Rodut [[Suomalainen puoliverinen (FWB)]]
Alaisuus itsenäinen
Perustettu 2008
Ylläpitäjä Yogi
Tilanne aktiivinen
Omat sivut haades.net/VSPY
Ulkomaisia vastineita ei ole

[[Luokka: Suomalainen puoliverinen (FWB)]]

Nykyisen Virtuaalisten Suomalaisten Puoliveristen Yhdistyksen perusti Yogi vuoden 2008 kesäkuussa, mutta sen edeltäjä, tiettävästi ensimmäinen suomalaisten puoliveristen yhdistys, perustettiin jo vuonna 2004 (mahdollisesti aikaisemminkin?) ylläpitäjänään Leena K. Muinaisen yhdistyksen historia jäi kuitenkin lyhyeksi, koska se lopetti melko pian perustamisensa jälkeen. Alkuperäisessä yhdistyksessä oli kasvattajajäseninä monia nykyaikana arvostettuja vanhoja kasvattajia.

Virtuaalisten Suomalaisten Puoliveristen Yhdistys (VSPY) perustettiin alunperin tukemaan ja aktivoimaan suomalaisten puoliveristen kasvattajia ja omistajia, sekä antamaan tietoa uusille harrastajille ja innostamaan näitä rodun pariin. Yhdistyksen tarkoituksena on järjestää toimintaa ja tuoda nykyiset kasvattajat ja harrastajat yhteen. Yhdistys järjestää eri lajien kilpailuja, valmennuksia sekä näyttelyitä. Lisäksi yhdistys listaa kasvattajia ja menestyneitä hevosia sekä järjestää kahden kuukauden välein pidettävän Suomalaisten Puoliveristen Laatuarvostelun. VSPY myös kannustaa jäseniään järjestämään toimintaa rodulle.

Kun VSPY perustettiin vuonna 2008, oli suomalaisten puoliveristen asema virtuaalimaailmassa päässyt selkeään laskuun. Kulta-ajat olivat jo menneen talven lumia ja kotimainen rotumme kamppaili pitääkseen asemansa, keskieurooppalaisten puoliverirotujen suosion kasvaessa. Vanhat kasvattajat olivat kadonneet ja vanhojen sukulinjojen arvostus hiipui miltei olemattomiin. Yhdistyksen perustamisen myötä rotu sai kuitenkin takaisin vanhoja kasvattajiaan ja paljon uusia rodusta innostuneita harrastajia, joista moni jäi ajan kuluessa aktiivisiksi kasvattajiksi.

Yhä tänäkin päivänä, rodun suosio kasvaa ja hevoskanta vahvistuu. Uusia sukulinjoja on luotu vanhojen rinnalle, ja moni kasvattaja huolehtii vanhojen nimien säilymisestä sukutauluissa. Lisäksi suvuissa näkyy nyttemmin paljon uudempisukuisia hyvin menestyneitä ja palkittuja yksilöitä. Suuri osa kasvattajista kasvattaa nykyään niin tuoreempia- kuin vanhempiakin sukuja. Haluamme vaalia vanhoja linjoja ja turvata niiden tulevaisuuden, mutta myös antaa uusille ja monipuolisille sukulinjoille mahdollisuuden kehittyä ja kasvaa. Rodun tulevaisuus ja tämänhetkinen tilanne näyttävätkin siis erittäin valoisilta, kiitos ahkerien ja omistautuvien kasvattajien!