Virtuaalisten Suomalaisten Puoliveristen Yhdistys

Virtuaaliwikistä
Versio hetkellä 21. lokakuuta 2012 kello 21.32 – tehnyt Virginia (keskustelu | muokkaukset) (kieliasun editointia)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The printable version is no longer supported and may have rendering errors. Please update your browser bookmarks and please use the default browser print function instead.
Virtuaalisten Suomalaisten Puoliveristen Yhdistys
Lyhenne VSPY
Rodut [[Suomalainen puoliverinen (FWB)]]
Alaisuus itsenäinen
Perustettu 2008
Ylläpitäjä Yogi
Tilanne aktiivinen
Omat sivut haades.net/VSPY
Ulkomaisia vastineita ei ole

[[Luokka: Suomalainen puoliverinen (FWB)]]

Nykyisen Virtuaalisten Suomalaisten Puoliveristen Yhdistyksen perusti Yogi vuoden 2008 kesäkuussa, mutta sen edeltäjä, tiettävästi ensimmäinen suomalaisten puoliveristen yhdistys, perustettiin jo vuonna 2004 (mahdollisesti aikaisemminkin?) ylläpitäjänään Leena K. Alkuperäisen yhdistyksen historia jäi kuitenkin lyhyeksi, koska se lopetti melko pian perustamisensa jälkeen. Alkuperäisessä yhdistyksessä oli kasvattajajäseninä monia nykyaikana arvostettuja vanhoja kasvattajia.

Virtuaalisten Suomalaisten Puoliveristen Yhdistys (VSPY) perustettiin alunperin tukemaan ja aktivoimaan suomalaisten puoliveristen kasvattajia ja omistajia, sekä antamaan tietoa uusille harrastajille ja innostamaan heitä rodun pariin. Yhdistyksen tarkoituksena on järjestää toimintaa ja tuoda nykyiset kasvattajat ja harrastajat yhteen. Yhdistys järjestää eri lajien kilpailuja, valmennuksia sekä näyttelyitä. Lisäksi yhdistys listaa kasvattajia ja menestyneitä hevosia sekä järjestää kahden kuukauden välein pidettävän Suomalaisten Puoliveristen Laatuarvostelun. VSPY myös kannustaa jäseniään järjestämään toimintaa rodulle.

Kun VSPY perustettiin vuonna 2008, oli suomalaisten puoliveristen asema virtuaalimaailmassa kehno. Keskieurooppalaiset puoliverirodut olivat FWB:tä suositumpia. Vanhat kasvattajat olivat kadonneet ja vanhojen sukulinjojen arvostus hiipui miltei olemattomiin. Yhdistyksen perustamisen myötä rotu sai kuitenkin takaisin vanhoja kasvattajia ja paljon uusia rodusta innostuneita harrastajia, joista moni jäi ajan kuluessa aktiivisiksi kasvattajiksi.

Rodun suosio kasvaa edelleen ja hevoskanta vahvistuu. Uusia sukulinjoja on luotu vanhojen rinnalle, ja moni kasvattaja huolehtii vanhojen nimien säilymisestä sukutauluissa. Lisäksi suvuissa näkyy nyttemmin paljon uudempisukuisia hyvin menestyneitä ja palkittuja yksilöitä. Suuri osa kasvattajista kasvattaa nykyään niin tuoreempia kuin vanhempiakin sukuja. Rodun tulevaisuus ja tämänhetkinen tilanne näyttävät valoisilta.