Yhdistystoiminta

Virtuaaliwikistä
Versio hetkellä 5. helmikuuta 2011 kello 23.00 – tehnyt Marsupieni (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: Virtuaalimaailman yhdistykset edustavat erilaisista asioista kiinnostuneita harrastajaryhmiä. Ne kokoavat yhteen paikkaan tietoa tietystä rodusta, lajista tai muusta harrastukseen l...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Virtuaalimaailman yhdistykset edustavat erilaisista asioista kiinnostuneita harrastajaryhmiä. Ne kokoavat yhteen paikkaan tietoa tietystä rodusta, lajista tai muusta harrastukseen liittyvästä aiheesta. Yhdistykset myös järjestävät toimintaa tästä aiheestaan kiinnostuneille. Usein myös yhdistyksen jäsenet ja muut toiminnasta kiinnostuneet voivat järjestää toimintaa yhdistyksen alaisuudessa. Yhdistykset luovat yhteisiä pelisääntöjä eri harrastajaryhmille, ja valvovat niiden noudattamista.

Kattojärjestöt

Virtuaalimaailmassa on kolme muita suurempaa yhdistystä, joita kutsutaan kattojärjestöiksi. Näitä ovat Laukkajaos. Virtuaalinen Ratsastajainliitto ja Virtuaaliravien edistämisryhmä. VRL on näistä selkeästi suurin ja monipuolisin, mutta muilla on myös vakaa käyttäjäkunta. VRL:n alaisuudessa ei myöskään järjestetä ravi- tai laukkatoimintaa. Kattojärjestöillä on usein alayhdistyksiä, ja ne luovat sääntöjä ja yhtenäisyyttä isolle harrastajakunnalle. Kattojärjestöt ovat myös täysin itsenäisiä, ja niiden toiminta voi olla jakautunut usean henkilön ylläpidettäväksi esimerkiksi alajaoksina.

Kilpailuyhdistykset

Kilpailuyhdistykset luovat perustan järjestäytyneelle kilpailu- sekä näyttelytoiminnalle. Kilpailuyhdistykset keskittyvät jonkun tietyn lajin tai lajityypin kilpailemisen edistämiseen. Kilpailujaokset voivat myös olla jonkin kattojärjestön alaisia tai jäseniä. Kilpailuyhdistys luo yhteiset pelisäännöt lajin kilpailuihin, ja siten yhtenäistää kilpailujen tasoa. Yhdistyksen ylläpitämä kilpailukalenteri myös helpottaa kilpailujen löytämistä. Joskus yhdistykset myös palkitsevat hevosia, jotka menestyvät heidän kilpailuissaan.

Katso wikissä esitellyt Kilpailuyhdistykset.

Rotuyhdistykset

Rotuyhdistys keskittyy tiettyyn rotuun tai roturyhmään, ja sen kasvatuksen edistämiseen. Yhdistys pitää usein listaa kasvattajista ja siitoshevosista, sekä kokoaa rotuun ja sen historiaan liittyviä tietoja kaikkien saataville. Rotuyhdistys voi myös järjestää monenlaista toimintaa rodulleen. VRL:n rekisteröimät rotuyhdistykset voivat lisäksi järjestää myös kasvattajapäiviä. Joillakin rotuyhdistyksillä on myös omia laatuarvosteluja. Rotuyhdistykset voivat myös olla jonkun muun yhdistyksen alaisia, ja ne voivat myös järjestää esimerkiksi jonkin kilpailuyhdistyksen alaista toimintaa.

Katso wikissä esitellyt Rotuyhdistykset.

Muut yhdistykset

Virtuaalimaailmassa on myös muutamia muunlaisia yhdistyksiä, jotka eivät keskity tiettyyn lajiin tai rotuun, vaan johonkin muuhun ryhmään. Esimerkiksi Yleislaatuarvostelun voi sanoa kuuluvan tähän ryhmään, sillä se järjestää laatuarvostelutoimintaa kaikille virtuaalihevosille riippumatta rodusta, kilpailulajista tai siitä, onko hevosella piirretyt kuvat vai valokuvat. Monet laatuarvostelut ovat kiinteä osa jotain muuta yhdistystä, mutta YLA on toiminut myös itsenäisenä. Tähän ryhmään kuuluivat myös mm. edesmenneet Virtuaalinen kasvattajainliitto ja Ratsastuskoululiitto. Ensinmainittu toimi kaikkien kasvattajien asialla, ja jälkimmäinen ratsastuskoulun ylläpitäjien, opettajien, hevosten ja hoitajien asialla.

Katso kaikki wikissä esitellyt yhdistykset ja järjestöt.