Yhdistystoiminta

Virtuaaliwikistä
Versio hetkellä 19. maaliskuuta 2011 kello 00.16 – tehnyt Virginia (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Virtuaalimaailman yhdistykset edustavat erilaisista asioista kiinnostuneita harrastajaryhmiä. Ne kokoavat yhteen paikkaan tietoa tietystä rodusta, lajista tai muusta harrastukseen liittyvästä aiheesta. Yhdistykset myös järjestävät toimintaa omasta aluepiiristään kiinnostuneille. Usein myös yhdistyksen jäsenet ja muut toiminnasta kiinnostuneet voivat järjestää toimintaa yhdistyksen alaisuudessa. Yhdistykset luovat yhteisiä pelisääntöjä harrastajille ja valvovat niiden noudattamista.

Kattojärjestöt

Virtuaalimaailmassa on kolme muita suurempaa yhdistystä, joita kutsutaan kattojärjestöiksi. Näitä ovat Laukkajaos, Virtuaalinen Ratsastajainliitto ja Virtuaaliravien edistämisryhmä. VRL on näistä selkeästi suurin ja monipuolisin, mutta muilla on myös vakaa käyttäjäkuntansa, koska ne edustavat niitä kilpailulajeja, joita VRL ei edusta. VRL:llä on useita alayhdistyksiä ja ne luovat sääntöjä ja yhtenäisyyttä isolle harrastajakunnalle. Kattojärjestöt ovat myös täysin itsenäisiä, ja niiden toiminta voi olla jakautunut usean henkilön ylläpidettäväksi esimerkiksi alajaoksina.

Kilpailuyhdistykset

Kilpailuyhdistykset luovat perustan järjestäytyneelle kilpailu- sekä näyttelytoiminnalle. Kilpailuyhdistykset keskittyvät jonkin tietyn lajin tai lajityypin kilpailemisen edistämiseen. Kilpailujaokset voivat myös olla jonkin kattojärjestön alaisia tai jäseniä. Kilpailuyhdistys luo yhteiset pelisäännöt lajin kilpailuihin ja siten yhtenäistävät kilpailuja. Yhdistyksen ylläpitämä kilpailukalenteri myös helpottaa kilpailujen löytämistä. Jotkin yhdistykset myös palkitsevat hevosia, jotka menestyvät heidän kilpailuissaan.

Katso wikissä esitellyt Kilpailuyhdistykset.

Rotuyhdistykset

Rotuyhdistys keskittyy tiettyyn rotuun tai roturyhmään sekä sen kasvatuksen edistämiseen ja yleisesti rodun tekemiseen tutuksi harrastajille. Yhdistys pitää usein listaa kasvattajista ja siitoshevosista, sekä kokoaa rotuun ja sen historiaan liittyviä tietoja kaikkien saataville. Rotuyhdistys voi myös järjestää monenlaista toimintaa rodulleen. Rotuyhdistykset voivat lisäksi järjestää myös erilaisia kasvattajapäiviä. Joillakin rotuyhdistyksillä on myös omia laatuarvosteluja. Rotuyhdistykset voivat myös olla jonkun muun yhdistyksen alaisia ja ne voivat myös järjestää esimerkiksi jonkin kilpailuyhdistyksen alaista toimintaa.

Katso wikissä esitellyt Rotuyhdistykset.

Muut yhdistykset

Virtuaalimaailmassa on myös muutamia muunlaisia yhdistyksiä, jotka eivät keskity tiettyyn lajiin tai rotuun, vaan johonkin muuhun ryhmään. Esimerkiksi Yleislaatuarvostelun voi sanoa kuuluvan tähän ryhmään, sillä se järjestää laatuarvostelutoimintaa kaikille virtuaalihevosille riippumatta rodusta, kilpailulajista tai siitä, onko hevosella piirretyt kuvat vai valokuvat. Monet laatuarvostelut ovat kiinteä osa jotain muuta yhdistystä, mutta YLA on toiminut myös itsenäisenä. Tähän ryhmään kuuluivat myös mm. edesmenneet Virtuaalinen kasvattajainliitto ja Ratsastuskoululiitto. Ensinmainittu toimi kaikkien kasvattajien asialla ja jälkimmäinen ratsastuskoulun ylläpitäjien, opettajien, hevosten ja hoitajien asialla.

Katso kaikki wikissä esitellyt yhdistykset ja järjestöt.