Angloarabi

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Angloarabi
[[Tiedosto:|200px|thumb|center| ]]
Tyyppi täysiverinen ratsu
Alkuperä ja käyttö
Alkuperämaa Ranska/iso-Britannia
Polveutuminen englantilainen täysiverinen, arabianhevonen
Muita nimityksiä Angloarabialainen täysiverinen, x, anglo, Anglo-Arabian/Anglo-arab (engl), Anglo-Araber (saks), Angloarab/Anglo-arabiskt fullblod (ruots)
Käyttötarkoitus ratsu
Ominaisuudet
Värit yksivärinen, teoriassa ei rajoituksia, mutta yleensä perusvärinen tai kimo
Säkäkorkeus yleensä n. 155-165 cm, voi vaihdella molempiin suuntiin

Historia virtuaalimaailmassa

Angloarabi kuuluu niihin rotuihin, joita on ollut olemassa lähestulkoon "aina" virtuaalimaailmassa. Koskaan se ei kuitenkaan ole ollut erityisen suurilukuinen tai suosittu. Angloarabeihin erikoistuneita siittoloita ei tiettävästi ole ollut tai jos onkin, ne eivät ole jättäneet jälkeensä minkäänlaista vaikutusta rotuun tai sukulinjoihin. Tällä hetkellä angloarabeilla ei ole juuri omia sukulinjoja vaan suurin osa harvoista yksilöistä polveutuu ensimmäisen tai ehkä toisen polven täysiveri-arabi-risteytyksistä.

Angloarabia on yleensä kasvatettu suurissa talleissa muiden rotujen lisäksi. Tällaisia ovat esimerkiksi alkuaikojen suuret monitoimitallit Greymask's ja Koululaakso. Myöhemmin angloarabeja ovat kasvattaneet Quiero/Zeni ja Ionic. Laukkatalleilla on luultavasti jonkin verran angloarabikasvatusta.

Jalostus

Yksinkertaisimmillaan angloarabi on englantilaisen täysiverisen ja arabianhevosen risteytys. Reaalimaailmassa on suositumpaa astuttaa täysiveritamma arabioriilla, jolloin varsasta tulee yleensä isompi. Tämä johtuu siitä, että täysiveriset ovat yleensä suurikokoisempia kuin arabit ja mitä suurikokoisempi emä, sen suurikokoisempi varsastakin on mahdollista tulla.

Eri maiden määritelmät angloarabille vaihtelevat. Yleensä hyväksytyssä angloarabissa tulisi olla arabiverta vähintään 25% tai 12,5%, mutta toisinaan angloarabeiksi lasketaan myös sellaiset hevoset, joiden suvussa on arabia ehkä vain 3% tai vähemmänkin. Usein nämä ovat laukkahevosia. Virtuaalimaailmassa ei ole koskaan määritelty yleispätevästi sitä, miten paljon angloarabissa tulisi olla arabiverta.

Rakenne

Angloarabin rakenne vaihtelee sen mukaan, miten paljon hevosen suvussa on englantilaista täysiveristä ja miten paljon arabia. Ihanteellisessa tapauksessa angloarabilla tulisi olla moitteeton ratsun rakenne, jossa yhdistyvät täysiverisen ja arabin parhaat puolet.

Käyttö

Angloarabeja on virtuaalimaailmassa perinteisesti käytetty ratsuina olympialajeissa. Se on hyväksytty myös laukkaratsuksi, se kuuluu kolmosryhmään ja on oikeutettu osallistumaan myös risuestelaukkoihin.

Angloarabia voidaan käyttää puoliveristen, ratsuponien, lewitzereiden ja RBSH:iden jalostukseen.