Piirretyt kuvat

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Piirretty kuva virtuaalihevoselle

Piirrettyjen kuvien julkaisemiseen virtuaalihevosilla liittyy pääasiassa samat säännöt ja ohjeet kuin omien valokuvien julkaisemiseen oikeisiin hevosiin liittyviä ongelmia lukuunottamatta. Julkaistun piirretyn kuvan täytyy olla itse piirretty, tai sen julkaisuun täytyy olla piirtäjän lupa. Läpi piirrettyjä tai muuten valmiista kuvasta muokattuja katsotaan usein kieroon. Kuvan voi piirtää käsin ja skannata, tai sen voi tehdä suoraan tietokoneella.

Piirretyt kuvat virtuaalihevosilla vastaavat lähes täysin valokuvia, hevonen jolla on piirretyt kuvat, voi kilpailla näyttelyitä lukuunottamatta aivan samoissa kilpailuissa kuin valokuvalliset hevosetkin. Piirretyt kuvat omistava hevonen voi myös saada varsoja valokuvallisen kanssa. Näyttelyt ovat ymmärrettävistä syistä kuitenkin näille erikseen.

Piirretyillä kuvilla elävien hevosten näyttely- ja kantakirjaustoimintaa on pyörittänyt vuodesta 2004 alkaen Piirretyt Kuvat Kunniaan-yhdistys (PKK). Yhdistys on luonut yhtenäisiä sääntöjä piirroshevosten arviointiin, ja tarjoaa myös kantakirjausmahdollisuuden. Yhdistyksen näyttelyissä on erilaisia luokkia erilaisille piirroksille, esimerkiksi rakennekuvalliset ja liikekuvalliset arvostellaan eri luokissa. Piirtäessä saa siis käyttää mielikuvitusta, eikä tarvitse jämähtää pelkkiin rakennekuviin.